TOP
Kids uitjes The-Place-To-Be

Uitjes die gewoon kunnen tijdens Corona

Kunnen jullie ook niet wachten tot alles weer open gaat? Lekker samen uit eten met je lief, maar ook lekker ontbijten bij Hema met de kinderen en ergens van een kopje koffie met gebak genieten met vriendinnen, mijn zussen of mijn moeder. Nog even wachten. Maar ondertussen zijn er wel corona proof uitjes die je kunt doen. Wist je dat er gewoon een website bestaat met meer dan duizend uitjes die je zou kunnen doen in deze corona tijd? Dat geeft toch wel een beetje lucht, vind je ook niet? Er zijn toch een aantal dingen mogelijk. We hoeven niet thuis te blijven zitten kniezen. 

Hapjestour

Zelfs lekkere hapjes eten van verschillende restaurants is mogelijk! Wil je weten hoe en waar? Lees maar mee. Ik zag dit idee afgelopen weekend en I am all for it! Wie zegt er nu nee tegen een frisse neus, een volle buik en je beweging voor de dag halen? 

In samenwerking met verschillende restaurants is een uitje opgezet in allerlei steden en plaatsen. Je kunt online tickets kopen voor dit uitje en krijgt dan het volgende: een wandelroute en bij vijf restaurants die op deze route ligt, kun je een hapje krijgen. Dorst? Geen probleem. Dan bestel je gewoon een drankje. Het heet niet voor niks Wijnspijs! Het gaat om het hapje én het drankje. Lekker van genieten dus. Heb je een krapper budget? Geen probleem, dan neem je gewoon wat mee van thuis! Het drankje is namelijk niet inbegrepen bij de prijs van je ticket, maar de hapjes wel! Heb je kinderen die niet zo lang kunnen wandelen, neem dan de kinderwagen mee!

Met het hele gezin

Geen zin in wandelen? Het is altijd lekker (en helemaal met dit weer) om op de fiets te stappen. De kinderen kunnen dan ook gewoon mee. En als je wat wil eten onderweg, kun je van tevoren je route plannen en kijken of je ergens iets kunt bestellen. Eet het lekker samen op in het gras of aan een picknicktafel. Vergeet niet dat een kinderhand snel gevuld is: ze zullen waarschijnlijk met volle teugen genieten van de picknick. Gewoon omdat het anders is dan normaal. Niet te moeilijk denken, maak er gewoon lekker een feestje van! 

Puzzeltocht on wheels

Wist je dat je ook heel leuk met het hele gezin kunt gaan skelter rijden? Dat in combinatie met een puzzeltocht. Hoe cool? Een enorme familieskelter, waar je met iedereen op kunt zitten en samen sjees je de puzzeltocht door. Dat is nog eens lachen!

Nu we toch bezig zijn met toeren: de E-scooter. Het ideale uitje om met vrienden of familie te gaan doen, want je kunt met gemak afstand houden! Neem je eigen lunchpakketje mee of bestel wat om onderweg om op te halen. Zie je dat er best veel mogelijk is? Samen eropuit, dat kan gewoon! Mag ook wel, na meer dan een jaar in de tuin zitten, toch?

En nu de zon meer gaat schijnen en het warmer wordt, kun je ook het water op gaan. Zeilen of kanoën! Maak er een wilde rit van als je durft! In je eentje in een kano, met vrienden of je familie. Ga je liever met je eigen gezin? Dan kun je natuurlijk een kano nemen waar je met meer personen in kunt zitten. 

Welke corona proof uitjes mis je nog op dit lijstje?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close