TOP
Kids Kids uitjes Zomer

Uitjes hoeven helemaal niet duur te zijn!

Als je niet op vakantie gaat dit jaar, is het waarschijnlijk dat je wel dagjes uit wil met je kinderen. Maar een dagje naar de dierentuin en een dagje pretpark: dat kost nogal wat, als je met je gezin gaat. Maar wat zijn nu ook leuke uitjes, die je portemonnee niet meteen aan het huilen maken? Waar kun je met je kinderen een dagje spenderen, zonder dat je je steeds afvraagt of dit jouw geld wel waard was? Overal in Nederland zijn wel leuke dingen te vinden om te doen. En hier is een lijstje die je sowieso moet proberen: low-budget of zelfs gratis. 

Fonteinen op het Marktplein Ede

Dit is een gratis uitje, waar jij echt zelf ook van gaat genieten. Smeer wat broodjes, neem wat fruit en drinken mee, handdoeken, een parasol en een boek voor jezelf. Tijd om de kinderen in hun zwemkleding te hijsen en n de auto te zetten. Op het Marktplein van Ede zijn fonteinen die vanaf negen uur in de ochtend aanstaan. Met dit hete weer is het heerlijk om daar tussen de waterstralen te spelen. En als de kids even een break willen om op te drogen, kunnen ze ook even op de speeltoestellen spelen. Kies zelf een bankje uit en zet je parasol neer. Zo kun je in de zon zitten, maar ook even de schaduw opzoeken als het te warm wordt. Boekje erbij, wat te drinken: ideaal! En is het etenstijd? Dan haal je de broodjes tevoorschijn en eten maar. De kinderen vermaken zichzelf wel, dus jij hebt tijd voor jezelf. Even rust, mama!

De Pluktuin IJzendoorn

In het kleine dorp IJzendoorn vind je een pluktuin. Heerlijk om heen te gaan in de lente en zomer. Je kunt er je eigen bos bloemen plukken en wat drinken met wat lekkers erbij. De kinderen kunnen meehelpen met plukken en tegelijkertijd zoeken naar het fruit in de pluktuin, wat ze meteen lekker in hun mond kunnen stoppen. Lekker gezond snoepen dus! En als mama even een kop koffie met een taartje neemt, genieten de kinderen van een sapje en spelen ze in de zandbak. Dat alles, terwijl je omringd bent met bloemen en planten. En wil je zelf fruit in de tuin? Dan kun je fruitplantjes kopen in de pluktuin. Blijf zo lang als je wilt genieten van de kleurrijke omgeving en eenmaal thuis kun je nog nagenieten van een prachtige bos zelfgeplukte bloemen!

De Fruittuin Ochten

Naast het dorp IJzendoorn ligt Ochten. Daar is een uitje voor de (jongere) kinderen te vinden, voor een klein prijsje. Entree voor de Fruittuin (daar hoort nog heel wat meer bij: midgetgolf, een uitkijktoren, kinderboerderij, speeltuin en een blotevoetenpad) is vijf euro. Dat is inclusief wat drinken! Wil je gebruik maken van de midgetgolfbanen? Dan betaal je twee euro vijftig extra. Ook als je hierheen gaat is het handig om zelf je eten en drinken mee te nemen voor de lunch, zo kun je langer blijven en betaal je niet meer dan alleen de entreeprijs. Fantastisch toch? Daarnaast staan er ook bankjes genoeg, dus als de kinderen zelf het park gaan verkennen en zelf spelen, kun jij ook even je rust pakken en je boek weer eens tevoorschijn halen. Genieten!

Welke gratis of low budget uitjes zijn volgens jou ook echt een must voor gezinnen die deze vakantie wel het één en ander willen gaan doen?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close