TOP
Kinderfeestje organiseren
Feest Kids Verjaardag

Uitnodiging kinderfeestje maken? 3 handige, persoonlijke tips!

Het is weer zover, de verjaardag van één van de kids komt er weer aan. Altijd leuk, maar hoe doe je dit nu goed? Het geven van een kinderfeestje wordt alsmaar populairder en ouders hechten er steeds meer waarde aan. Where to start…

De activiteit is afhankelijk van het weer (met een april-kindje weet je daar alles van), mams maakt iedere keer weer de leukste, meest originele taart… en oh ja, alle vriendjes en vriendinnetjes op tijd een leuke uitnodiging sturen! Natuurlijk is het makkelijk om een kant- en klaar pakket te kopen maar zelf uitnodiging kinderfeestje maken?  Zo verschrikkelijk veel leuker!

Het is vooral leuk om te sturen/ontvangen wanneer de uitnodiging persoonlijk is, het kinderfeestje de juiste timing heeft en dat er bést een tikkeltje humor aan de verjaardagskaart verbonden mag zijn.

Personaliseer jouw uitnodiging

Iedere verjaardag is persoonlijk en ieder kinderfeestje is anders.  We herinneren ons allemaal nog de ‘neem je zwemspullen mee, maar ik verklap niet wat we gaan doen’  verjaardagskaart met één of ander stripfiguur op de voorkant van de uitnodiging. Hoe leuk en nostalgisch dit voor ons ook blijft, deze YouTube generatie is op een andere manier graag creatief en onderscheidend. Zelf een uitnodiging kinderfeestje maken? Heel graag!

En wat is er dan handiger dan de online kaartenmaker van het Kaartenhuis? Tip: om dit op een zondagmiddag met het hele gezin te doen, is zo ontzettend gezellig! Stiekem misschien nog wel leuker dan het plannen van de rest van je kinderfeestje.

De juiste timing voor jouw uitnodiging en kinderfeestje

Kinderen hebben tegenwoordig een drukke agenda, en vooral in de lente- en zomermaanden is er iedere zaterdag bijna wel een kinderfeestje of een verjaardag. Uitnodiging sturen? Gewoon op tijd doen.  Om met andere mama’s en papa’s af te stemmen welke zaterdag jou (b)engeltje claimt voor hun kinderfeestje, zijn er online verschillende datumprikkers/ gezamenlijke agenda’s te vinden.

Ook is het altijd handig om, wanneer je voor een online kaartentool kiest, de keuze te kunnen maken of je de kaarten eerst zelf thuis wilt ontvangen (extra leuk om uit te delen op school!) of dat je ze laat bezorgen door die externe partij. De laatste optie is ook erg handig, voor het sturen van een uitnodiging naar kinderen die niet altijd op school zijn of om een andere reden hun kaartje niet persoonlijk van jou zoon/ dochter kunnen ontvangen. Want alle vriendjes en vriendinnetjes moeten natuurlijk aanwezig zijn op het kinderfeestje.

Kinderfeestje met humor

Gepaste humor voor een kinderfeestje is écht heel erg leuk. Ik kwam op dit idee toen mijn nichtje Sophie een verjaardagskaart kreeg van een klasgenootje. Hierop stonden 3 foto’s van hun vriendinnen clubje, gepersonaliseerd met snorretjes, brilletjes en héél véél hartjes. Alsof deze 8 jarige dames in een photobooth op een festival hadden gestaan. Ik hou van een creatieve uitnodiging als deze!

Ben je nu niet zo’n held in Photoshop of ben je gewoon op zoek naar een leuke tool om je uitnodiging  voor het kinderfeestje of verjaardagskaart in te maken, is deze tool van het Kaartenhuis een leuke, betaalbare aanrader.

Hoe organiseer jij je kinderfeestje?

Natuurlijk zijn er echt honderden manieren om een leuke uitnodiging te sturen voor je kinderfeestje. Heb jij nog een leuke tip, truc of misschien wel leuk voorbeeld wat je wilt delen? Plaats ze vooral hieronder.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close