TOP
tuin tweede woonkamer
Tuin Wonen

Van je tuin een tweede woonkamer maken

Wat is het toch heerlijk met het zonnetje buiten. Lekker de hele avond genieten van de frisse lucht in de tuin. Om het buitenzijn aangenaam te maken, en te houden, is het wel zo fijn als je lekker comfortabel kunt genieten. Door je tuin om te toveren tot een tweede woonkamer, maak je het altijd en overal aangenaam. Met deze tips, heb je jouw tuin zo omgetoverd tot een waar paleis voor het buitenleven.

Een fijne tuinset

Het is wel zo fijn om zittend te kunnen genieten van het buitenleven. Een goede tuinset lounge is dan ook de basis van iedere tuin. Nu kun je natuurlijk die oude plastic stapelstoeltjes uit de schuur halen, maar je kan het ook meteen goed aanpakken en een comfortabele tuinset aanschaffen. Wanneer je hier zuinig mee omgaat (afdekken of binnen halen tijdens regen en sneeuw) en de set regelmatig schoonmaakt, is de kans groot dat deze jaren meegaat. Zo kun je niet alleen deze, maar ook vele volgende zomers genieten van het buitenleven.

Lekker warm en zacht

Comfort is natuurlijk van groot belang als je lekker wilt kunnen ontspannen. Zorg dan dat het niet alleen binnen, maar ook buiten lekker warm en zacht is. Dit kun je doen door comfortabele kussentjes in de stoelen te leggen, maar ook door lekker warme fleece dekentjes klaar te hangen. Wil je het nog comfortabeler maken? Overweeg dan de aanschaf van een warmtelamp of vuurkorf. Op die manier kun je ook genieten van het buiten zijn wanneer het in de avond wat frisser begint te worden.

Je interieurstijl doorvoeren

Je kan natuurlijk geen tweede woonkamer van je tuin maken, wanneer je de interieurstijl bij de deur op laat houden. Trek de interieurstijl van binnen dan ook zoveel mogelijk door naar buiten. Maak je liever wat onderscheid? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een andere interieurstijl toe te passen op de achtertuin. Een klassieke, moderne interieurstijl binnen, en een landelijke, creatieve interieurstijl buiten.

Sfeerverhogende decoratie en accessoires

Wat is een leefruimte zonder sfeer? Ook buiten mogen voldoende sfeerverhogende decoratie en accessoires gebruikt worden. Denk aan sfeervolle tuinverlichting (solar verlichting is niet alleen goedkoop en sfeervol, maar ook nog eens erg duurzaam), leuke schilderijen, kaarsen en natuurlijk voldoende planten en bloemen. Door het gezellig aan te kleden maak je het helemaal leef-klaar!

Hoe heb jij jouw tuin aangenaam en gezellig gemaakt?

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close