TOP
DIY Koken

Variëren met een heerlijk recept!

Soms is het maar lastig om weer wat nieuws te verzinnen voor het avondeten. Als je het elke dag weer leuk en vernieuwend moet maken, is dat een uitdaging. Op den duur is je fantasie een beetje uitgeput. Wat je dan kunt doen, is hele kleine dingen in een recept of gerecht vervangen. Eén ingrediënt kan een gerecht maken of breken, maar het vervangen van een ingrediënt kan een hele nieuwe smaak aan je eten geven!

HelloFresh heeft bijvoorbeeld het heerlijke recept voor taco’s. Daarvoor heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 240 gram kipgehakt (en italiaanse kruiden)
  • rode kidneybonen
  • 2 stuks bleekselderij
  • een halve groene peper
  • een half blikje tomatenpuree
  • 50 gram Cheddar
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 eetlepels zwarte balsamicoazijn

Een heerlijk recept. Even wat anders dan de standaard aardappels en groenten!

Lees ook: 5 tips om je kinderen groente te laten eten

Maar, we hadden het over ingrediënten vervangen. Hierboven staat het originele recept. Wat kun je nu doen om een hele andere smaak aan dit recept te geven?

Van kipgehakt naar rundergehakt

Als je de 240 gram kipgehakt vervangt door rundergehakt, krijg je al een hele andere smaak. Mede, omdat daar ook andere kruiden bij horen natuurlijk! Daarbij kun je rundergehakt ook makkelijker combineren met ‘zwaardere’ smaken, zoals zwarte bonen bijvoorbeeld!

Van gehakt naar filet

Wat ook heerlijk is en een heel andere bite geeft, is het kipgehakt vervangen door stukjes kipfilet, lekker stevig gekruid met kipkruiden en chili. Dan heb je nog steeds je magere stukje vlees, maar op een totaal andere manier bereid. En het is super goed te combineren met de zoete smaak van maïs (in plaats van kidneybonen bijvoorbeeld)!

De vega versie

Niet iedereen houdt ervan om elke dag vlees te eten. Dat kan omdat je niet echt een vlees fan bent, maar ook omdat je gewoon eens iets anders wilt. Voor jou zijn er dan verschillende manieren om het vlees in je taco’s te vervangen! Er zijn heel veel soorten vegetarisch ‘vlees’, zoals gehakt, wokreepjes of vega kip! Ben je daar niet zo fan van? Dan kun je ook kiezen voor tofu. Tofu is zacht, bijna sponzig. Het heeft een zachte smaak en is heerlijk om gebakken of gefrituurd toe te voegen aan je gerecht!

Vrijdag visdag

Ook met vis kun je je taco’s een heel andere bite geven! Wat dacht je van gerookte vis of geparneerde stukjes visfilet? Vis is heerlijk met frisse groenten zoals tomaat of komkommer. Ook kun je een lichte salade toevoegen voor extra diepte in de smaken!

Lees ook: Zo maak jij je eigen frietjes

Zo zie je maar, dat een gerecht niet per se op één manier klaargemaakt hoeft te worden. Zelf kun je variëren met smaken en ingrediënten, waardoor je steeds weer iets nieuws op tafel zet! En weet je het echt niet meer? Kijk dan gewoon eens op HelloFresh! Daar staan tientallen recepten waar jij misschien nog helemaal niet aan hebt gedacht! rundvlees gerechten, kip gerechten, vis recepten, soep-, pasta- en vegetarische recepten!En bevallen deze recepten jou? Probeer dan eens een pakket! Snel, lekker en voor je eigen gemak! Je zit nergens aan vast. Probeer het eens één week. Jij kiest hoe, hoeveel, hoe lang en welke gerechten!

Eet smakelijk!

 

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close