TOP
veilig met kinderen fietsen
Kids Praktisch

Veilig met je kinderen fietsen

We hebben een paar heerlijke weken in Nederland achter de rug, en er zitten er vast nog meer aan te komen. Heerlijk weer om er lekker met de fiets op uit te gaan. Maar met kinderen kan dit nogal eens wat stress opleveren. Met deze tips kun je onbezorgd en veilig met je kinderen fietsen.

1. Veilig de weg op met een fietsverzekering

De fietsverzekering van Centraal Beheer zorgt ervoor dat je met gerust hart de deur uit kunt. Nu is een fietsverzekering altijd een goed idee, maar zeker wanneer je met kinderen de weg op gaat. Het geeft je toch net dat stukje onbezorgdheid dat het fietsen met de kids een stuk leuker en relaxter maakt!

2 Beschermende kleding en accessoires

Een ongeluk zit in een klein hoekje en voordat je het weet glijdt een van de kids onderuit. Door met beschermende kleding en accessoires de weg op te gaan zal deze valpartij veel minder pijn en verdriet opleveren. Denk bijvoorbeeld aan het fietsen met handschoenen, kniebeschermers en eventueel zelfs elleboogbeschermers. Baat het niet, dan schaadt het niet!

3. Altijd een helm op

Je kunt beter geen risico lopen in het verkeer, en zeker niet met kleine kinderen. Laat de kids dan ook alleen met een helm de weg op gaan. Je doet er verstandig aan om ook zelf een helm te dragen wanneer je gaat fietsen. Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook vooral om het voorbeeld dat je meegeeft aan je kinderen. Pakken we de fiets uit de schuur? Dan zetten we meteen onze helm op.

4. Leg de regels goed uit

De kans is groot dat de kids inmiddels al een fietsexamen hebben gehad, maar dit betekent niet dat de regels zomaar vergeten mogen worden. Neem de tijd om alle regels nog eens goed uit te leggen, en probeer deze tijdens de fietstocht ook zoveel mogelijk te herhalen. Steek je een weg over? Leg de verkeerssituatie dan meteen even aan ze voor, voordat je besluit over te steken.

5. Ook de gezinsregels zijn belangrijk

Welke afspraken maak je met het gezin wanneer je samen op pad gaat? Fietsen de kinderen altijd aan de binnenkant van papa of mama, of fietsen ze achteraan? Mogen ze zelf de weg oversteken, of moeten ze even wachten? Leg deze afspraken voor de fietstocht altijd nog even aan ze uit om met een goed gevoel op pad te kunnen gaan.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close