TOP
Kids

Veilig zonnen met kinderen doe je zo

Het is zomer, lekker naar buiten en misschien wel op vakantie! De zon vermijden is daarbij geen optie, dus het beschermen van je kinderen tegen de zon is daarbij een must. In dit artikel delen we graag tips met je wat betreft veilig zonnen met kinderen. Welke mogelijkheden van veilig zonnen met kinderen zijn er en welke manieren passen bij jou en je kind?

– Met stipt op 1: smeer je kinderen zo goed en vaak mogelijk in. Kinderen hebben een teer huidje en je wilt niet dat ze verbranden. Smeer je kind ’s morgens direct in met zonnebrandcreme, anders minimaal een half uur voor je de zon ingaat. Op deze manier heeft de creme genoeg tijd om in te trekken. Vergeet niet regelmatig bij te smeren, vooral na het zwemmen, ook wanneer een zonnebrandcreme waterproof is.

– Alhoewel het aantrekkelijk is om een kind lekker luchtig te kleden wanneer het zonnetje schijnt, is het raadzaam om kinderen een wit t-shirtje aan te trekken. Bijvoorbeeld tijdens het spelen in het zand of ergens anders in het zonnetje. Let er wel op om af en toe een droog t-shirtje aan te trekken wanneer je kinderen spelen bij water, een nat shirt laat meer UV-stralen door.

– Het staat niet alleen stoer, maar het is ook hartstikke veilig om je kind een zonnebril en petje te laten dragen. Deze accessoires bieden optimale bescherming tegen de zon, zonnesteken en verbranden. Op deze manier kun je veilig zwemmen met kinderen.

– Blijf uit de zon tussen 12:00 en 15:00. Wellicht een tip die je kent, maar deze tip is zo belangrijk dat hij het liefst zo vaak mogelijk herhaald kan worden. Tussen twaalf en drie uur is de zon op zijn sterkst. Kies op dit moment een andere activiteit en ga daar voor of na pas naar buiten.

– Spelen kan ook prima in de schaduw. Kies voor een boom, parasol of voor een UV-werend tentje. Deze vind je bij verschillende winkels en zijn te gebruiken op het strand, in de tuin of waar dan ook. Bonuspunten scoor je bij de kinderen: hoe leuk is spelen in een tent?

– Niet alleen een t-shirt kan je beschermen tegen de zon, er bestaat ook zonwerende kleding voor kinderen. Deze kleding bevat een zonwering dat op kan lopen tot factor 50. Uitermate geschikt voor kinderen met een zeer lichte huid! Zonwerende (of UV-werende) kleding voor kinderen vind je bijvoorbeeld bij H&M of via Bol.com.

Volledig uit de zon blijven? Hier lees je meer over wat jij deze zomer kunt doen tijdens een dagje thuis met je kinderen. Hoe bescherm jij je kinderen tegen de zon?

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close