TOP
DIY

Verlichting in de kinderkamer

De verlichting is vast niet het eerste waar je aan denkt bij het inrichten of restylen van de slaapkamer. Toch is het een vrij essentieel onderdeel van de kamer die tegelijkertijd de sfeer kan bepalen of veranderen. Bedenk dus goed hoe je de kamer zou willen verlichten en wat voor lampen je daarvoor wilt gebruiken. Middels dit artikelen delen we je graag wat inspiratie!

Verlichting aan het plafond

Met verlichting kan je natuurlijk alle kanten op. Je kunt kiezen voor een simpele plafonniere, spotjes of een echte eyecatcher. Dat een lamp niet van de kinderafdeling in de winkel komt, weet natuurlijk alleen jij. Stop met het zoeken naar de perfecte kinderlamp terwijl je de kamer ook kunt versieren met een stoere industriële lamp voor bijvoorbeeld een jongenskamer!

Ook kun je lekker uitpakken voor een meisjeskamer, bijvoorbeeld door het ophangen van een lamp met veren of andere vrolijke items. Kroonluchters zijn vaak ook grote favoriet en maken een slaapkamer helemaal af! Kies voor de lampen een kwalitatieve LED-lamp met een lange en duurzame levensduur van lampdirect.nl. De lampen worden niet heet en zijn verkrijgbaar in alle mogelijke vormen en kleuren.

(bron afbeelding 1 en 2)

Verlichten met lampjesslingers

Lampjesslingers zijn perfect ter decoratie en zijn tegelijkertijd functioneel. Bevestig lampjesslingers in de slaapkamer langs de muur, in een vorm of aan een speelgoedtipi. Je kunt de lampjesslingers in een figuur aan de muur hangen, zoals in de vorm van een wolk, een maan of een ster. Je hebt dan direct het perfecte nachtlampje opgehangen!

Zorg er wel voor dat de lampjes stevig bevestigd zitten aan de muur, de lampjes hoog genoeg hangen zodat grijpgrage kinderhandjes er niet bij kunnen en dat de slinger niet boven het bed hangt. Naast het bed kan ook prima en zorgt voor hetzelfde vrolijke effect. Een snoer bevestigen aan de muur kan gemakkelijk met kabelclips. Wil je niet al te veel gaatjes in de muur maken? Bevestig het snoer dan aan een ijzerdraad met tiewraps en hang je figuur met één haakje of spijker aan de muur.

(bron afbeelding 3 en 4)

Zelf aan de slag

Heb je nergens iets kunnen vinden dat bij de slaapkamer van je kroost past? Je kunt overal lampen van maken. Ga bijvoorbeeld aan de slag met een lamp, een snoer en een stoere auto uit de kringloopwinkel of een ander stuk speelgoed waar niet meer mee wordt gespeeld.

Denk bijvoorbeeld aan een hijskraan, een wereldbol of maak een lamp van allerlei andere stukken speelgoed, zoals actiehelden. Ook een skatebord kan als lampenstandaard dienen, een gitaar, een mandje… Noem maar op! Hier kun je in ieder geval lezen hoe je de lamp met de actiefiguren zelf kunt maken. Doe inspriatie op in alles wat je ziet en kijk of je er een lamp met een snoer in of aan kunt bevestigen. Is het speelgoed niet in de kleur die past bij de slaapkamer van jouw kinderen? Een spuitbus verf doet wonderen en je eigen lamp kan elke kleur krijgen die je maar wilt! Geef het speelgoed een stoere zwarte kleur of ga voor metallic. Kleuren combineren zorgt voor een speels effect.

(bron afbeelding 5 en 6)

Hoe heb jij de kinderkamer verlicht? Hopelijk doe je inspiratie op middels dit artikel! Meer inspiratie over het inrichten van stijlvolle kinderkamers vind je in dit aritkel.

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close