TOP
Boek-Versjes-van-mijn-moeder-Tirza-van-Schie-I boek review door creatief life
Boeken Om weg te geven

Versjes van een moeder – boeken primeur

Soms ontdek je wel eens iemand waar je meteen fan van bent! Dat gebeurde bij mij toen ik de versjes las van Tirza van Schie. Op haar blog Lentezoet schrijft zij wekelijks nieuwe en ontroerende versjes rond uiteenlopende thema’s zoals broertjes en zusjes, evenwicht, bedtijd, genieten, eten, huisdieren, ziek, seizoenen, loslaten, geluk, ruzie, school, tv, verdriet, wedstrijd, enz. Rake rijmpjes vol herkenbare emoties. Op 19 november maakt ze haar debuut met ‘Versjes van een moeder’.  Een boek wat je gewoon wilt hebben en ik mag er eentje weggeven!

Tirza van Schie, word fan van haar!

Via, via maakte ik kennis met de versjes van Tirza. Wat was ik vrolijk verrast door deze ontdekking! Tirza schrijft namelijk wekelijks al haar leuke, mooie, droevige, grappige gezins momenten (ze heeft 4 kinderen en een man!) in een versje en zet dat op haar blog Lentezoet. Het zijn niet zomaar versjes maar echte kijkrijmen. Een versje gecombineerd met een mooie foto. Dat maakt het nog aantrekkelijker om te lezen en geeft meteen herkenning. Kijk maar eens naar dit versje genaamd Stoer, voor mij al heel herkenbaar!

Stoer-kijkrijm van lentezoet

Lentezoet staat vol van deze prachtige versjes. Ik vroeg Tirza wat haar lievelingsversje was en dit is hem: Sterrenpracht.

Lentezoet versje sterrenpracht

En dit is de reden waarom het Tirza's lievelingsversje is: het versje is gebaseerd op een liedje geschreven: "starry starry night". Op de zomervakantie in Tsjechie draaiden ze, bij gebrek aan muziek, steeds een rondslingerend cd'tje en daar stond dit nummer op. Daar heeft Tirza toen deze woorden opgeschreven. Nu is het ook het slaapliedje wat ze voor haar meisjes zingt als ze gaan slapen. De tekst is nogal onbegrijpelijk voor zes jarigen, maar ze vinden het altijd leuk als Tirza het zingt. Ze worden er heerlijk rustig van.

Het Boek: ‘Versjes van een moeder’.

Al haar versjes zijn nu gebundeld in een prachtig vormgegeven boek, Versjes van een moeder, welke vanaf 19 november te verkrijgen is. Het zijn 50 huis-tuin-en-keuken gedichtjes van een jonge moeder. Elk hoofdstuk start met een persoonlijke column van Tirza zodat je tussendoor het verhaal van haar gezin kunt volgen. Verhalen over de dingen van alledag, met een lach, soms een traantje, maar meestal een knipoog! De boekpresentatie vindt 19 november plaats in boekhandel Gianotten, Tilburg, vanaf 19.30 uur.

Versjes van een moeder door Tirza van Schie - bookcover

Winactie

Wil jij het boek ‘Versjes van een moeder’ winnen? Dan moet je daar het volgende voor doen:

1) Reageer onder dit bericht en via het bericht op mijn Facebookpagina dat je mee doet aan deze winactie. 

2) Like de Facebook pagina van Badschuim.

De winactie is gesloten en gewonnen door: Grete Karina

Niet gewonnen of vergeten mee te doen? Er zijn regelmatig leuke winacties op mijn blog! Dus volg mij via de nieuwsbrief (in het menu te vinden of de linker zijbalk) of via de Facebook pagina om niets te missen.

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

4 COMMENTS
 • Aniek
  9 jaar ago

  Ik doe graag mee.

 • Grete Karina
  9 jaar ago

  Wat een lieve mooie versjes, deze moeder maakt graag kans!

 • Linda Smeets
  9 jaar ago

  Leuk, leuk! Ik doe graag mee!

 • Janneke
  9 jaar ago

  Ja! Ik doe mee. Ik vind haar gedichten echt fantastisch!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close