TOP
Vier redenen waarom alleen op vakantie gaan een goed idee is
Vakantie

Vier redenen waarom alleen op vakantie gaan een goed idee is

Een vakantie in je eentje is niet alleen prettig omdat je helemaal geen rekening hoeft te houden met je gezelschap. Als je alleen op reis gaat, doe je ook allerlei ervaringen op in je eentje, wat op de langere termijn namelijk goed is voor je persoonlijke ontwikkeling. Bovendien leer je jezelf op een andere manier kennen, en luister je waarschijnlijk aandachtiger naar je innerlijke stem als je alleen bent.
Hieronder staan vier redenen die er misschien wel voor zorgen dat jij binnenkort je koffers pakt om alleen op avontuur te gaan!

1. Je leert jezelf nóg beter kennen

Op je vakantieadres leer je je eigen karakter en denkpatronen vaak beter kennen en hierbij stil te staan, omdat je je bezigheden niet op de automatische piloot doet, en je moet aanpassen aan nieuwe situaties. Ga je bijvoorbeeld een vakantiehuis huren in een omgeving waar je nog niet eerder geweest bent, dan kom je zowel je positieve als je minder goede karaktereigenschappen gauw genoeg tegen.

2. Observatie en groei

Misschien merk je bijvoorbeeld op reis dat je ontspannen bent of juist snel in de stress schiet als er iets mis gaat, of wellicht wil je veel tegelijk doen en ben je onrustig.

Ook kun je merken dat je iets te streng bent voor jezelf omdat je richtingsgevoel of je kennis van een andere taal niet is wat het geweest is.

Door te zien wat er van binnen gebeurt en waarom, leer je veel over je persoonlijkheid, en dat helpt je uiteindelijk groeien in het leven. Vervolgens kun je proberen te oefenen met het accepteren van je minder goede kanten. en – als het goed is – uiteindelijk ook makkelijker vriendschap sluiten met jezelf!

Observatie en groei

3. Inspiratie opdoen

Niet alleen iemand met een creatief beroep heeft inspiratie nodig, ieder mens heeft belang bij een inspirerende, prikkelende omgeving. Het bezoeken van nieuwe plekken tijdens een reis maakt dat je gemakkelijk tot nieuwe goede ideeën komt, en als je alleen bent kun je in dit proces niet worden afgeleid.
Alleen op reis gaan verruimt dus je blik en maakt dat je tot verrassende inzichten, doelen en plannen kunt komen die je als je thuis op de bank bleef zitten misschien wel nooit had kunnen bedenken.

4. Innerlijke kracht

Stel, je hebt een prachtig vakantiehuis in Duitsland gekocht, waar je voor het eerst alleen naartoe gaat. Dan is het aan het begin van je avontuur zaak dat je zelf de weg vindt in de nieuwe omgeving, de Duitse taal leert en er achter komt hoe bepaalde dingen in Duitsland precies werken. Omdat je hierbij zo op jezelf aangewezen bent, ontwikkel je automatisch meer zelfverzekerdheid en innerlijke kracht omdat je ervaart dat je dit zelf voor elkaar krijgt. Het gevoel dat je volledig je eigen beslissingen maakt en zelfstandig oplost, geeft je een zelfstandig gevoel en meer zelfvertrouwen!

«

»

Close