TOP
Reizen

Villa Stella, Lido, Italië, mmm…

Eindelijk was het dan zover: ons weekendje naar Venetië was aangebroken. Weken naar uit gekeken en dan zijn we er nu gewoon. Via auto, vliegtuig, bus en water taxi zijn we gereisd en beland in dit super, gast vrije pension in Lido. Een eiland onder Venetië. Het Pension Stella is een super gast vriendelijke verblijf waar je, vanuit het drukke Venetië, echt tot rust komt. Een pension dat je een huiselijk gevoel geeft door de intieme kamer indeling en de vriendelijkheid van de gastvrouw. Echt een soort van thuis komen. En dat heb je wel nodig na een mooie, overweldigde dag in Venetië, die vol was van veel zien en toeristen massa. Want die zijn er veel, heel veel. En dan is het heerlijk bij komen bij Villa Stella. Kijk maar eens:

Buiten al die heerlijkheid heb ik ook wel een beetje gelachen om de badkamer die we hadden. Die was helemaal afgestemd op de Italiaanse afmetingen van een kleine vrouw. En dan bedoel ik echt klein. Ons badkamertje had een afmeting van 2 bij 2 meter en daar was een wastafel, douche, wc en bidet in gestopt en alles naar verhouding. Een fors persoon had zijn kont er amper in kunnen keren en wij nog net. Het gaf het wel zijn charme. Ik kreeg het amper op de foto, maar stijlvol was het in ieder geval wel:

Wat me verder nog opviel aan onze Italiaanse gastvrouw was dat ze enorm behulpzaam was bij de eerste ontmoeting. Ze zorgde meteen voor een goede kaart van de omgeving. Helaas hadden wij als toerist al een dure van €4,- aangeschaft. Maar die van haar was beter en hierop gaf ze meteen tips over waar we het beste konden eten. Niet in Venetië, want dat was duur en kwalitatief slecht. Maar wel op Lido en ze had gelijk! Daarbij vroeg ze ook hoeveel dagen we de omgeving wilde verkennen en kon direct daarvoor, met behulp en afhankelijk van het weer bericht, een uitstekende en leuke dag indeling voor ons maken. Ons reis gidsje kon thuis blijven :-). Maar wat ik het aller mooiste aan haar vond was dat ze me herinnerde aan mijn oma. Zij was ook Italiaanse en kookte met passie en liefde voor ons als we zondag met de hele familie langs kwamen. Daar was ze de hele dag mee bezig en bij het uitvoeren hiervan kwam vaak een zucht en steun. Niet van verveling, vermoeidheid of iets van die aard maar het kwam gewoon zo. Niet vervelend om te zien of horen. En wat denk je. Dat is nu juist wat ik ook bij onze gastvrouw terug zie. Zo vertrouwd en bekend. Dat gaf mij nu een heerlijk gevoel :-).

♥ A little magic can take you a long way, have a wonderful day ♥

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close