TOP
Zelf vingerpoppetjes maken - vingerpopjes sjabloon
Easy Peasy DIY Papierliefde Printable

Zelf vingerpoppetjes maken – vingerpopjes sjabloon

Wat doe je als de regen met bakken uit de lucht komt en je kids je vervelen? Dan ga je zelf vingerpoppetjes maken :). Hiervoor maakte ik een simpel sjabloon waar de kids hun fantasie helemaal op los konden laten gaan. Je kan er van alles van maken: van monsters tot lieve feeën. Teken het er zelf op en jouw vingerpoppetje komt tot leven. 

Wat heb je nodig om zelf vingerpoppetjes te maken:

Zelf vingerpoppetjes maken - vingerpopjes sjabloon

  • Printer & papier (mag wit maar ook gekleurd zijn);
  • Deze sjablonen voor vingerpoppetjes: Vinger poppetjes sjabloon
  • Schaar;
  • Potloden / stiften*
  • * Alternatief: glitters, plakoogjes, chinellle draad etc.

Zo maak je zelf vingerpoppetjes:

Het is enorm simpel. Je download het vingerpoppetjes sjabloon. Even op je eigen computer opslaan. Daarna openen en printen. Heb je eventueel nog gekleurd papier in huis, dan is het ook leuk om dat te gebruiken. Alles geprint?! Dan kunnen de kids aan de slag. Ze kunnen de vingerpoppetjes kleuren, maar het is natuurlijk ook erg leuk om ze te voorzien van glitters, plakoogjes, chinellle draad voor bv tentakels en nog veel meer versiersel uit de knutseldoos.

Wij hielden het bij de stiften en maakte deze vingerpoppetjes:

Zelf vingerpoppetjes maken - vingerpopjes sjabloon

Zelf vingerpoppetjes maken - vingerpopjes sjabloon

Tip:

  • Natuurlijk is het erg leuk om deze ook te gebruiken voor een poppenkast voorstelling.
  • Ga je met de auto een lange rit maken. Laat de kids dan achterin de auto de vingerpoppetjes maken en hun eigen toneelstukje opvoeren. Dan vergeten ze hoe lang ze in de auto zitten :).

Wij speelden samen in de huiskamer met de vingerpoppetjes. Ik maakte zelf een schattige met een zonnetje. Meneertje Badschuim een tweetal monsters. Ze waren erg leuk aan het spelen, totdat……

Zelf vingerpoppetjes maken - vingerpopjes sjabloon

Ze aanvielen……

Zelf vingerpoppetjes maken - vingerpopjes sjabloon

Zelf vingerpoppetjes maken - vingerpopjes sjabloon

Je snap het al. We hadden enorm veel lol ;)!

Easy Peasy DIY, simpele DIY, makkelijke DIY,

Dit is een Easy Peasy DIY, dat zijn do it yourselfs die je in een hand omdraai maakt! Op mijn Mamma & Kids lifestyle blog Badschuim vind je er nog veel meer. Klik maar eens door op Easy Peasy DIY en ontdek vele leuke!

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close