TOP
Kids

De vlecht van Elsa uit Frozen namaken

Grote kans dat je een kind in huis hebt dat helemaal fan is van Frozen. De kans is nog groter dat je kind Elsa uit de film ook graag zou willen ‘zijn’. Daarvoor heb je niet veel nodig. Een Elsa-jurk uit de speelgoedwinkel of eentje die je zelf hebt gemaakt én een mooie vlecht. Niet alle kinderen zijn gezegend met lang haar, maar mocht jouw kind dat wel hebben. Dan kun je met deze tips de vlecht zo namaken!

  • Stap 1: Borstel het haar helemaal uit. Zorg ervoor dat je geen klitten meer hebt. Met droogshampoo of volumepoeder kan je het haar wat stugger maken. Dit is fijn om de vlecht goed te laten zitten. Houd elastiekjes en schuifspeldjes bij de hand,
  • Stap 2: Maak een halve staart bovenop het hoofd. Dit doe je door met je wijsvingers vanaf de slaap naar het achterhoofd te bewegen. Het haar wat je daar bij vasthoudt bind je in een klein staartje. Trek deze staart niet te strak aan, het staartje mag een beetje loshangen op het achterhoofd. Het beste kan je hier kleine plastic elastiekjes voor gebruiken die je niet ziet zitten in het haar.
  • Stap 3: In het staartje maak je  de eerste slag van een normale vlecht. Dit doe je door het staartje in drie plukken te verdelen. De linker pluk sla je over het midden heen, vervolgens neem je de rechterpluk en deze sla je over het ‘nieuwe’ midden.
  • Stap 4: Na de eerste slag vlechten, ga je direct verder met invlechten. Dit doe je als volgt: Neem weer de ‘nieuwe’ linkerpluk en pak daarbij een pluk vanaf de voorkant van het hoofd. Dit is een pluk van een paar centimeter dik, direct onder het haar bij de slapen waar het kleine staartje begonnen is. Deze pluk neem je bij de linkerpluk en deze sla je weer over het midden. Deze stap herhaal je aan de rechterkant. Je neemt een pluk vanaf de slapen, onder de pluk van het staartje en brengt deze samen met de rechterpluk naar het midden toe. Deze stap herhaal je tot je aan de onderkant van het hoofd geen haar meer kunt pakken. Je zult merken dat de vlecht steeds dikker wordt.
  • Stap 5: Onderaan het hoofd vlecht je door zoals je begonnen bent. Linkerpluk over het midden, rechterpluk over het midden, weer links, weer rechts, enzovoort.
  • Stap 6: Houd onderaan een kleine pluk over en bind daar een mooi elastiekje omheen.
  • Stap 7: Optioneel kan je het kleine plastic elastiekje doorknippen. Aan de voorkant trek je voorzichtig een paar plukken los, zodat je kind een paar mooie strengen haar langs het gezicht heeft.
  • Stap 8: Nu ga je de vlecht mooi maken. Dit doe je door bovenaan te beginnen bij het kleine staartje en daar voorzichtig aan de ‘golven’ van de vlecht te trekken. Zo wordt de vlecht wat losser en breder. Doe dit naar onderen toe en let erop dat je de haren niet lostrekt uit de vlecht. Zeker bij haren in laagjes is het raadzaam om subtiel te werk te gaan.
  • Stap 9: Als je helemaal tevreden bent, leg je de vlecht over de schouders van je kind en spuit je haarlak over het geheel. Laat je kind wel even de eigen ogen bedekken om er zeker van te zijn dat de haarlak niet in de ogen komt.

De Elsa-vlecht is helemaal klaar!

(bron afbeelding)

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close