TOP
Koekie eitje traktatie tips - vlinder traktatie I te vinden op creatief lifestyle blog Badschuim
Koekie eitje traktatie tips Lekerrrrrrr Traktatie

Vlinder Traktatie – Koekie eitje traktatie tips

Gek op dieren en vooral op mooie vlinders? Dan wil je zeker deze leuke vlinder traktatie maken. Hij komt uit mijn reeks: ‘Koekie eitje traktatie tips’! Dat zijn snelle maar leuke traktaties die iedereen kan maken. Dus niet teveel gedoe met een maximaal effect! Lees snel hoe je deze vlinder traktatie zo 1-2-3 maakt!

vlinder traktatie - Koekie eitje traktatie tips - vlinder traktatie I te vinden op creatief lifestyle blog Badschuim

Vlinder traktatie, wat heb je nodig?

vlinder traktatie - Koekie eitje traktatie tips - vlinder traktatie I te vinden op creatief lifestyle blog BadschuimVoor ongeveer 10 zakjes heb je het volgende nodig. Heb je meer nodig? Verdubbel dan de hoeveelheden.


 • Een kilo witte of rode druiven.
 • 2 zakken hartige koekjes of zoutjes.
 • 10 wasknijpers*.
 • 10 plastic zakjes met druksluiting.
 • washitape (of verf of viltstift)*.
 • Chenille draad (5x).
 • Lijm, schaar en stift.

*Variatietip: koop gekleurde wasknijpers, hoef je ze niet te pimpen :)! Hierdoor kan je stap 1 overslaan!!

Vlinder traktatie, zo maak je hem:

Stap 1 – vlinder traktatie maken:  Je gaat eerst aan de slag met het lijfje van de vlinder (de wasknijper). Versier en beplak de knijper aan 1 kant met washi tape. Knip de overtollig washi tape af rond de knijper, zodat je een mooi geheel krijgt. Heb je geen washi tape, geen nood!  Verf of kleur de knijper dan met een viltstift. Erg leuk om door je kind te laten doen, heb jij weer wat minder werk :).
vlinder traktatie - Koekie eitje traktatie tips - vlinder traktatie I te vinden op creatief lifestyle blog Badschuim

Stap 2 – vlinder traktatie maken:  Je begint nu aan de vleugels van de vlinder. Pak een zakje en vul deze voor de helft met druiven. Draai dan het zakje om het door de midden te delen en plaats er je gepimpte wasknijper op. Vul de andere helft van het zakje met zoutjes of popcorn en sluit het zakje.

vlinder traktatie - Koekie eitje traktatie tips - vlinder traktatie I te vinden op creatief lifestyle blog Badschuim

Stap 3 – vlinder traktatie maken:  Je gaat nu voor de finishing touch! We beginnen met het maken van de voelsprieten van chenille draad. Knip hiervan per vlinder ongeveer 18 cm af en buig dit in het midden om. Om die leuke krul aan het uiteinde er in te krijgen, krul je de uiteinden 1x rondom je vinger. Dit geheel plak je tussen de 2 knijper uiteinden vast. Je voelsprieten zijn klaar! Nu de oogjes en de mond. Die teken je op de knijper.

vlinder traktatie - Koekie eitje traktatie tips - vlinder traktatie I te vinden op creatief lifestyle blog Badschuim

KOEKIE EITJE die vlinder traktatie;) En wat zullen ze er van smullen!

Deze traktatie werd bedacht door Piece of Make. Een site vol originele ideeën en bijzondere sferen, die zo inspirerend zijn dat je er meteen zelf mee aan de slag wilt gaan. Ze delen hun DIY ideeën (veel voor knutselen met kinderen) maar verkopen er ook leuke producten om deze zelf te maken.

Er komen nog meer ‘koekie eitje traktatie tips’. Ik heb hiervoor al heel veel leuke ideetjes, MAAR! ik zoek er nog meer. Dus heb jij ooit een leuke & makkelijke traktatie gemaakt die je met mij wilt delen en die ik ook op mijn blog mag plaatsen (met vermelding van jouw naam). Laat het me dan weten via een berichtje!

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

4 COMMENTS
 • Tit
  8 maanden ago

  Hoi.

  Welke maat heb je voor die plastic zakjes met druksluiting gebruikt?
  Ik.hoor graag een reactie

 • Sofie Moreel
  11 maanden ago

  Hallo,
  Lijkt me heel leuk om te maken om te trakteren in de klas. Hoe groot waren de zakjes dat je hiervoor gebruikt hebt

 • mirjamdownunder
  8 jaar ago

  Hi Ceciel, dank voor je berichtje! Leuk dat we samen de bloggerstafel ‘bevrouwen’ op de 11e, gezellig! Tot dan! Groetjes, Mirjam (van Kaza Maria)

 • Leuk! Vrolijk en makkelijk!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close