TOP
DIY Praktisch

Voorkom chaos met een goede agenda

Agenda’s. Voor chaotische mensen zijn ze echt hard nodig, want anders is alles zo vergeten. En goed georganiseerde mensen houden ook graag een agenda bij. Eigenlijk wordt ons al heel vroeg geleerd hoe we onze afspraken en doelen moeten bijhouden in onze agenda. Zodra je naar de middelbare school gaat, is het gewoon om al je huiswerk, toetsen, afspraken en grote opdrachten in je agenda te noteren. En als je nog zo’n groentje bent in het begin, is het ook erg fijn om je lessen erin te vermelden, zodat je niet opeens voor verrassingen staat. 

Schoolagenda’s

Natuurlijk wil je als tiener een toffe agenda met een bekend thema. Misschien sport, je favoriete cartoon karakter, muzikant of zo’n leuke van Loesje, met grappige uitspraken. Welke je ook kiest, je wil graag dat ook de rest van je klas jouw agenda stoer vindt en je houdt, vooral in het begin van het jaar, je agenda netjes bij. Netjes schrijven, alles erin zetten en natuurlijk heel zuinig zijn op je agenda. 

Als je gaat studeren, is het ook geen overbodige luxe om een agenda aan te schaffen. Want als je aan de studie begint, is er heel wat om te doen, wat je absoluut niet moet vergeten of laten versloffen. Het kan verwarrend zijn, hoeveel er dan ineens op je afkomt. Hele schrijfopdrachten, enorme hoeveelheden bladzijden om te lezen en talloze opdrachten. Zorg er dus voor dat je de boel goed bijhoudt in je agenda. En wees dan slim: kies een agenda met veel schrijfruimte bij elke datum!

Werkboek agenda’s

Als volwassene heb je ook aardig wat bij te houden in je agenda. Je agenda is dagelijks vol met alle taken en to-do lijstjes die je moet afvinken. Of het nu met je studie te maken heeft, met alles rondom je kinderen, school, kinderfeestjes, kinderarts afspraken en het consultatiebureau…Je hebt heel wat om te onthouden elke dag. Dan is het ook niet gek dat je een agenda nodig hebt om alles in op te schrijven. En naast alles wat nog gedaan moet worden en niet vergeten mag worden, wil je ook aan jezelf werken. Misschien wil je een hobby oppakken, een cursus volgen of verder komen in je favoriete sport. Daarvoor bestaan dan ook speciale werkboek agenda’s. Die zijn ontzettend uitgebreid. Je kunt er al je dagelijkse, wekelijkse en zelfs maandelijkse taken en doelen in kwijt en ze ook heel makkelijk afvinken. Het werkboek wat in deze agenda’s zit, helpt je een groot doel en ook kleine doelen vast te stellen, een tijd die waarin je deze doelen wilt halen en zo werk je dus steeds een beetje, om je einddoel te halen. 

Zelf je agenda samenstellen

Wat heel veel mensen niet weten, is dat je online ook heel leuk je eigen agenda kunt ontwerpen en bestellen. Zo kun je zelf foto’s toevoegen en alvast op de juiste plaatsen verjaardagen invullen. Zo maak je ‘m dus helemaal persoonlijk. Je kunt je agenda of kalender maken zoals jij ze wilt hebben. En nu we toch bezig zijn: een notitieblok is ook handig. En als je het wat steviger en meer georganiseerd wilt hebben kun je ook lege boeken laten drukken. Jij kiest het formaat en de kaft. Een zachte kaft of een harde kaft? Wil je een groot exemplaar of een kleine om makkelijk mee te nemen in je tas? Jij kiest, jij ontwerpt. Hoe leuk is dat?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close