TOP
papieren bloemen afscheid
Vouw zelf verjaardagsbloemen, DIY.
Vouw zelf verjaardagsbloemen, DIY.
Vouw zelf verjaardagsbloemen, DIY.
DIY Papierliefde

Vouw zelf verjaardagsbloemen, DIY.

 

We zijn hier dol op verjaardagen! Vooral ook omdat er dan een extra excuus is om iets moois te knutselen niet dat wij dat nodig hebben hier. Voor mijn mama’s verjaardag maakte we deze vrolijke, lekker lang houdbare bloemenlijn. Makkelijk te maken en zo ontzettend gezellig in huis.

Wat heb je nodig voor de papieren verjaardagsbloemen:

1) Vierkante vouwblaadjes *

2) Een puncher naar keuze *

3) Lijm *

4) Een vrolijk lintje *

*verkrijgbaar bij b.v. Zeeman, Hema of Action.

Hoe maak je de papieren verjaardags-bloemen:

Ik ben eerlijk, ik heb dit prachtige vouwwerkje niet zelf bedacht, dat deed zij . Hier volgt haar stappenplan:

Papieren bloem maken stappenplan diy 01 I Creatief Lifestyle blog Badschuim

Papieren bloem maken stappenplan diy 002 I Creatief Lifestyle blog Badschuim

Papieren bloem maken stappenplan diy 002 I Creatief Lifestyle blog Badschuim

Wel maakte wij de bloemen extra vrolijk door ze te versieren met de puncher en de papiertjes hiervan opnieuw op de bloemen te plakken. We hadden zelfs op 1 papiertje een tekening gemaakt. We knipten aan de onderkant van de bloem een klein gaatje en haalde daar een glitter lintje doorheen. Klaar!

Extra tip (die niet helemaal duidelijk in de tutorial stond): vouw na het eindresultaat alle blaadjes nogmaals naar binnen zodat je onderstaand resultaat krijgt (foto van de blauwe papieren bloem).

Vouw het dan open en dan heb je een bloem waarbij alle vouwen op de juiste plaats zitten (foto van de oranje papieren bloem). De bloem valt dan mooi open.

Wij werden #instandhappy van deze verjaardagsbloemen, hopelijk de jarige ook! We gaan haar er vandaag mee verrassen, wat eigenlijk niet op de planning stond, eigenlijk pas morgen. Dus mam, mocht je dit lezen, we zijn er na de lunch!

Meer knutselplezier vind je op mijn KIDS / DIY pagina of mijn DIY pagina (meer voor de mama’s ;) ).

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

1 COMMENT
  • Comment: Anoniem on 29 november 2014

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close