TOP
Vrouwen BBQ, een humoristisch blogbericht geschreven op het blog www.badschuim.eu
Thuis / Lifestyle

Vrouwen BBQ

Yes, yes, yes het is eindelijk dan zomer geworden. En als je aan de zomer denkt dan denk je ook aan… BBQ! En zeg nou zelf, mannen & BBQen dat is toch wel de beste match of niet! Waarom, nou ik spreek wel een beetje uit ervaring. Laatst heb ik met 7 andere vrouwen gebbqt en dat was toch eigenlijk wel lachen. We hadden wel een man kunnen gebruiken, lees hier waarom.

Vrouwen BBQ

Waarom kunnen mannen toch beter BBQen dan vrouwen. Nou, ik geef je een beeld van het verloop van onze vrouwen BBQ en dan mag je zelf oordelen. Ten eerste: het warm stoken van dat ding. Om half 7 waren we allemaal paraat. Alles stond klaar: de wijn, de borrel hapjes, de salades voor erbij, het brood met de tapas en ook de BBQ. Jaja, het leek toch echt wel op een echte BBQ. Maar we waren zo druk met het gezellig hebben (lees klets, klets, klets met elkaar) dat we toch ff vergaten om dat ding aan te steken. Dus voordat we het wisten was het al half 8, waren alle borrel hapjes op en waren we toe aan wel een lekker BBQ stukje vlees of vis. Staat dat ding nog niet aan: oeps!

Oke, oke, iemand offert zich op, rukt zich weg van de gezelligheid en steekt de BBQ aan. Maar ja, dan moet je er natuurlijk wel bijblijven. Na een tijdje werd er geconstateerd dat het ding weer uit was. Lachen natuurlijk, want waar was toch die man als je hem nodig had. We herhaalde het kunstje met aanmaken, onder veel hilariteit en nog maar eens een glaasje wijn en…… ach ja, je raad het al, we gingen weer gezellig aan tafel zitten en ja hoor! Die BBQ werkt niet van zelf: uit! Nou ja, dat kunstje mocht niet nog een keer mislukken dus werd er iemand aangesteld tot BBQ bewaker. We hadden namelijk zo onderhand toch wel een beetje trek gekregen.

Lapje vlees er op, stukje vis erbij en wachten tot het klaar zou zijn. Ging toch allemaal niet zo lekker. Hoe lang duurt dat eigenlijk wel niet, waarom zijn die kooltjes niet rood, wel grijs, maar warm….. Uiteindelijk, weer een half uurtje verder, was de BBQ eindelijk op temperatuur en kwam er toch wel wat fatsoenlijk eetbaars van af. Natuurlijk na wat experimenteren met of zonder de kap er op en onder uiterste supervisie!

En ja, als vrouwen BBQen dan is er ook groente voor op de BBQ. Dat is ook weer zo’n puntje. Want tja… dat valt er nog wel eens tussen. Het keren vergt toch wel uiterste precisie. Dat gaat natuurlijk wat moelijker na al die wijntjes. Maar uiteidelijk komen er toch wel wat groentjes af die opgegeten kunnen worden.

Al met al wel een geslaagde avond! We hadden veel lol, het eten was uiteindelijk lekker en de wijn smaakte zeer goed. Tja, zo’n vrouwen BBQ daar kan de rest van de buurt ook mee van genieten. De hilarische momentjes worden uitgegild (BBQ aan, uit, aan, uit) maar ook de leermomentjes worden niet ongemerkt (ooooohhhh, er is weer wat tussen gevallen, hahahaha). Ach ja, het was een heerlijk avond met de meiden.

Herkenbaar? Of ben jij wel een echte BBQ vrouw?!

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close