TOP
kinderkleding kopen waar op letten
Kids

Waar moet je op letten bij het kopen van kinderkleding?

Kinderkleding kopen is ontzettend leuk! Veel ouders geven aan dat kleding kopen voor de kids zelfs leuker wordt gevonden dan voor henzelf. Het kopen van de juiste kinderkleding heeft veel effect op het gedrag van het kind in kwestie. Daarom delen we drie tips en tricks waar je op kunt letten bij het aanschaffen van kleding voor jouw kind. Vergroot met elkaar het speelplezier!

Kies voor comfort én kwaliteit

Fijne materialen en zachte stoffen zorgen ervoor dat het kind zich heerlijk voelt in de kleding. Het wordt met plezier gedragen én dat straalt jouw kind ook uit. Comfort en kwaliteit zijn daarom erg belangrijk, zodat kleding altijd ondersteunend kan werken. Kies bijvoorbeeld voor fijne basics van Little Label, deze kunnen op een makkelijke en manier goed worden gecombineerd. Ze sluiten mooi aan en zitten heerlijk! Bovendien is de kwaliteit zo goed waardoor de items langer meegaan. Door te kiezen voor kwaliteit, kies je voor duurzaamheid! Ook vrolijke kleuren, printjes en patronen maken kids erg blij. Laat je je kind zelf kleding uitzoeken?

De juiste maat

Het klinkt als een open deur, maar het is niet vanzelfsprekend. Het is echt belangrijk om de juiste kledingmaat aan te schaffen voor kinderen. Te klein is zonde, want dan kan het amper worden gedragen. Te groot kan een oncomfortabel gevoel geven voor het kind. Ook kan kleding dan zelfs belemmerend werken tijdens bijvoorbeeld het spelen of lopen, waardoor de activiteit wordt vermeden. Ben je niet op de hoogte van de kledingmaat? Dan kan het kind altijd worden opgemeten in een winkel. Kids kunnen opeens een groeispurt hebben en door de maten heenvliegen. Door hier bewust op in te spelen, voorkom je ongebruikte kleding en hoge kosten. Hou bijvoorbeeld ook de voetjes in de gaten, te kleine schoenen zorgen voor een pijnlijke loopervaring en onnodige nare associaties.

Vergroot het speelplezier

Kids houden van heerlijk spelen en buiten klimmen en klauteren. Kinderkleding heeft daarom meer te voortduren, ook gaat het gemiddeld eenmaal vaker in de was. Daarom is het belangrijk dat er ook wordt gelet op de materialen van de kleding. Kan het goed (en vaker) in de was? Gaat het mee ondanks het buiten spelen? Door te letten op de materiaalkeuze, voelt een kind zich ook minder schuldig wanneer er wéér een gaatje in de broek is gekomen. Dit kan worden voorkomen door te kiezen voor duurzame materialen. Zo vermijd je teleurstellingen en kan je samen met de kleine onbezorgd genieten van het stoeien, klimmen en lekker spelen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close