TOP
Sinterklaas

Waarmee vul je schoentjes voor Sinterklaas?

Een kinderhand is gauw gevuld,zegt men altijd, toch? Met iets kleins zijn ze al door het dolle heen. Of het nu een uitje is (het is al helemaal leuk als het naar de supermarkt is) of een cadeautje, je maakt ze met het kleinste al blij. Dat komt natuurlijk goed uit voor Sinterklaas. Je wilt de gezette schoentjes wel vullen, maar geen ladingen geld neerleggen voor deze kleinigheidjes. De echte cadeaus komen namelijk al op 5 december. Maar waarmee kun je de schoentjes nu vullen, zodat je kinderen blij zijn en jij binnen je budget blijft? 

Wat lekkers

Dit is een simpele natuurlijk. Alles wat lekker en eetbaar is, is welkom. Taaitaai, chocoladeletters, pepernoten en ander snoepgoed en schuimpjes. Koop een grote zak strooigoed en je zit gebakken, want je kunt het meerdere keren gebruiken om de schoentjes te vullen of bij te vullen, naast een klein cadeautje. Het is sowieso handig om klein te beginnen. Dag één van de schoentjes zetten: snoepgoed en een (kleine) chocoladeletter. 

Euro speelgoed

Wat is euro speelgoed? Nou, heel makkelijk: ga naar de Action of naar de Hema en zoek naar de goedkoopste leuke cadeautjes. Een vingerpopje, kleurboek, stiften, potloden en ander knutselspul is altijd goedkoop. Stickers en glitters zijn ook altijd in trek, dus je kunt maar los gaan. Het ligt eraan hoeveel dagen de schoentjes gevuld mogen worden, hoeveel je moet inslaan, maar er is echt genoeg te vinden om de schoentjes leuk te vullen voor een klein bedrag! 

Grotere cadeaus

Het is helemaal niet erg als er een keer een duurder cadeautje in de schoenen te vinden is. Zo kun je gaan voor poppenkleertjes, een Barbie, een Lego pakketje, knuffels of een setje mooie autootjes.  Er zijn ook hele leuke budget spelletjes te vinden, zoals het ouderwetse spel van de bijtende krokodil bijvoorbeeld! Ook al is het heel erg verleidelijk om flink uit te pakken: houd je budget in de gaten en bewaar ook nog wat plezier voor de echte datum: 5 december.

Een gezond hapje

Tja, niet iedereen wil zijn kinderen elke dag snoep, koek en chocola laten eten en dat is begrijpelijk. Stel, je kind mag een week lang de schoen zetten, dan stapelt het nogal op. Daarbij kunnen niet alle kinderen goed tegen al die suikers. Dan is het handig om tussendoor ook eens wat gezonds in de schoen te stoppen. Een mandarijn, een zakje bananenchips of gedroogde appelschijfjes. Ook daarvan kunnen kinderen genieten. Het hoeft niet altijd in de vorm van iets ongezonds te zijn toch?

Duurzaamheid in je schoentje

Er is ontzettend veel speelgoed te vinden om in de schoentjes te stoppen, maar veel ouders worden het wel zat om zoveel plastic spul in huis te hebben. En helemaal als het ook nog eens geluid maakt. Dan is het misschien wat om voor duurzaam te kiezen. Ga voor houten speelgoed. Dat is bijvoorbeeld bij Hema te vinden en hoeft totaal niet duur te zijn. Houten autootjes, een puzzel of een houten spelletje. Speelgoed voor in het keukentje, ook allemaal van hout en super leuk! Er zijn leuke setjes te vinden voor 5 euro, wat echt leuk is om te krijgen en om mee te spelen. 

Hoe doen jullie het met Sinterklaas? Laten jullie de kinderen hun schoentje zetten? En hoe vaak mogen ze hun schoen zetten? Waarmee vul je de schoentjes het liefst?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close