TOP
moeder auto
Praktisch

Waarom je als moeder niet zonder auto kan

Respect voor alle gezinnen die het redden zonder auto. Het is absoluut mogelijk om je leven in te richten zonder de vierwieler, maar eerlijk is eerlijk: een auto is een echte must wanneer je een gezinsleven draaiende probeert te houden. Nu is het alleen nog van belang om een auto, een rijbewijs en tijd voor een theorie examen oefenen te hebben.

Alles lijkt een stukje sneller te gaan
Met de fiets naar school? Dat is een hele onderneming. Boodschappen op de fiets én een kind voorop? Leuk, maar niet elke week. Met een auto kun je alle activiteiten direct combineren. Eerst je kind uit school halen en daarna meteen boodschappen doen, zo gebeurt!

Doorweekte kinderen voorkomen

Je moet er niet aan denken dat je door de regen je kinderen naar school moet brengen. Het regent pijpenstelen en jij hebt straks nog een afspraak. Dan is het ontzettend gemakkelijk om even de auto te kunnen pakken. Niet alleen loop je er zelf nog netjes bij, maar ook je kinderen vatten geen kou en hoeven niet op school rond te lopen in een nat pak. Dat is misschien nog wel erger dan dat jij doorweekt op je afspraak aankomt.

Een dagje uit!

Een dagje met de trein op pad is fantastisch, je komt gemakkelijk van A naar B en je kinderen hebben de dag van hun leven. Het uitstapje wat jullie hebben gepland is eigenlijk al niet meer nodig omdat je kinderen zo kunnen genieten van het reizen met de trein. Toch belemmert het je enigszins in je doen en laten. Je moet rekening houden met treintijden, overstappen en vaak stopt een trein niet direct bij de attractie die je wilt bezoeken. Wanneer je ook nog eens een buggy bij je hebt wordt het helemaal een gesleep. Op dat soort momenten wens je liever even een auto waarmee je jezelf vlakbij de ingang van een pretpark of museum parkeert… Hier vind je trouwens de leukste dagjes uit met kinderen die je met de auto kunt bezoeken!

Verschonen in je eigen omgeving

Oei, het zal je maar gebeuren. Je bent op pad in het bos of op het strand en bent je luiertas vergeten. Verschonen in het openbaar is al een opgave zonder een hoekje waar je dat even privé kunt doen, maar zonder luiers bij je valt er überhaupt niets te verschonen…! Gelukkig zijn jullie met de auto op stap en kun je daar voor de zekerheid altijd wat extra luiers of pampers in bewaren. Ontzettend handig! Het enige wat je even hoeft te doen is teruglopen naar de auto en je hebt direct een makkelijk plekje om je kind te verschonen. Fluitje van een cent!

Je kunt met een auto op vakantie

Vliegen is soms niet handig met kinderen. Misschien vinden je kinderen het lastig om zichzelf voor langere tijd te vermaken of vind jij het zelf een ongelofelijke onderneming omdat je vliegen al spannend genoeg vindt. Een autovakantie is daarom ideaal. Je kunt stoppen wanneer je wilt, je kunt gaan en staan waar je wilt en als je het zat bent parkeer je de auto en kampeer je daar waar de spanningsboog van je kinderen op is (hier kun je alles lezen over de leukste camperbestemmingen in Europa met kinderen!). Ook op het vakantieadres zelf ben je onafhankelijk en kan je gaan en staan met de kinderen waar je wilt, ideaal!

Zo zie je maar, een auto is bijna onmisbaar in een gezin. Het kan wel, absoluut! Maar soms mag je je handen even dichtknijpen om het feit dat je de auto wel hebt of dat je na het behalen van je rijbewijs eindelijk mag gaan rijden…

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close