TOP
Waarom je goed moet nadenken over je nieuwe ramen en deuren
Wonen

Waarom je goed moet nadenken over je nieuwe ramen en deuren

Wanneer je een nieuwe woning hebt gekocht of je kiest ervoor om je huidige woning te renoveren, dan is het leuk als je het volledig naar je eigen zin kan maken. Als je budget beperkt is, kan het misschien handig zijn om enkel je meubels of je behang te vernieuwen. Bij een groter budget kan je eventueel kijken of je ook je ramen en deuren niet kan vervangen. Het zou er niet enkel voor zorgen dat ze een mooi geheel zijn met de rest van je interieur, nieuwe ramen en deuren kunnen ook praktische voordelen hebben. 

Belang van de juiste ramen

Indien je op zoek bent naar andere ramen, dan zijn er heel wat mogelijkheden waaruit je kan kiezen. Een grote factor die meespeelt, is natuurlijk de stijl van je interieur. Heb je een modern en strak interieur? Dan kunnen zwarte ramen en deuren of ramen en deuren aluminium een mogelijke optie zijn. Op deze manier trek je het strakke van je meubels door tot je ramen en deuren. Bij een landelijk interieur kan je eventueel kiezen voor ramen met een houten omlijsting. Deze omlijsting kan je dan ook nog schilderen in de kleur die goed bij de rest van je meubels past. Hou er wel rekening mee dat je meer onderhoud hebt aan ramen met een houten omlijsting. Om het aantal jaar moet dit zeker opnieuw geschilderd worden zodat de kwaliteit kan bewaard worden. 

Als je je ramen wil vernieuwen, is het ook interessant om eens te kijken naar de praktische kant. Ramen die goed isoleren, zorgen er ook voor dat de EPC-waarde van je woning daalt én er ook minder warmte verloren gaat als je stookt. Hierdoor kan je energiefactuur sterk dalen. De meest gekozen optie zijn ramen met dubbelglas, maar je hebt vandaag ook hoogrendementsglas. Dit glas is natuurlijk duurder, maar het isoleert nog tot drie keer beter dan gewoon dubbele beglazing. 

Belang van de juiste ramen

Belang van de juiste deuren

Net zoals ramen maken ook deuren een belangrijk onderdeel uit van je woning. Zeker de voordeur moet passen bij zowel het interieur als de buitenkant van je huis. Het voordeel van ramen en deuren in aluminium is dat ze zeker niet de duurste optie zijn en dat ze daarnaast ook nog kwaliteitsvol zijn. Wanneer je een nieuwe voordeur wil laten plaatsen, kan je ervoor kiezen om ook een deur te kopen met meerdere sloten. Zij kunnen voor een extra bescherming zorgen tegen eventuele inbrekers. Tegenwoordig heb je de keuze tussen een deur met één slot, met drie sloten of soms zelfs met vijf sloten. Het is natuurlijk wel logisch dat hoe meer sloten je wil, hoe duurder de aankoop zal zijn. Al gaat de veiligheid van jou en je gezin natuurlijk boven alles. 

«

»

Close