TOP
Waarom zijn minimalistische sieraden zo geliefd?
Beauty

Waarom zijn minimalistische sieraden zo geliefd?

Sieraden zijn er in allerlei looks te vinden. In zilver of goud, met of zonder bedel of hanger, noem het maar op. En er is nog een groot onderscheid te maken, tussen opvallende en minimalistische sieraden. De tweede categorie is absoluut populair – en dat is niet zonder reden. Waarom zijn minimalistische sieraden zo fijn om te dragen? We lichten er alles over toe!

Verfijnde stijl

De stijl die minimalistische sieraden vertegenwoordigen, is een verfijnde stijl. Hiermee laat je een bepaalde klasse en smaak zien, die een heleboel mensen kunnen waarderen. Hoewel er ook heus iets te zeggen valt voor over the top sieraden, heeft de verfijnde stijl eigenlijk nog wel meer kracht. Jij weet precies hoe je indruk moet maken met een subtiele look, door bijvoorbeeld elegante gouden ketting te dragen. Less is more! Deze bekende uitspraak staat centraal met de keuze voor minimalistische sieraden.

Verfijnde stijl

Eenvoudig te combineren

Je wilt uiteraard dat je kleding en je sieraden goed bij elkaar passen. Het liefst vormen je verdere accessoires, zoals je schoenen of tas, ook nog een goede aanvulling op het geheel. Met opvallende sieraden kan dat wat lastiger zijn. Subtiele juwelen maken dit juist echter heel goed mogelijk! Je maakt daarom een slimme keuze als je juist je kleding wilt laten shinen. Al kun je de minimalistische sieraden net zo goed combineren met kleding in dezelfde stijl. Er is eigenlijk geen goed of fout. Een voorbeeld? Draag een zegelring dames met alle items die er maar in je garderobe te vinden zijn. Stoer met een jeans en trui, of juist sierlijk met een jurk of rok. Je hoeft eigenlijk niet na te denken over de uitkomst van de combinaties.

Op elk moment te dragen

Het bovenstaande punt maakt ook dat je minimalistische juwelen op elk moment van de dag kunt dragen. Naar je werk, naar een diner, naar een feestje – het sieraad is altijd passend. Als je de aandacht wilt trekken, zit je natuurlijk beter met een grootser juweel. Maar dit is lang niet altijd de wens. Kies juist voor die subtiele styling, die bij iedere aangelegenheid wordt gewaardeerd.

Nooit op uitgekeken

Op merkwaardige sieraden raak je sneller uitgekeken dan op verfijnde sieraden. Juist door het opvallende karakter, dat je tegen kan gaan staan. Je hoeft minimalistische items daarentegen minder snel af te wisselen, omdat ze een stuk subtieler ogen.

Tijdloos karakter

Opvallende sieraden zijn vaak trendy sieraden. Je kunt ze een tijdje prachtig vinden, maar dat gaat na verloop van tijd meestal weer voorbij. Wie minimalistische sieraden draagt, gaat juist voor een tijdloze keuze. De kans is groot dat je het sieraad over tien, twintig of dertig jaar nog altijd even mooi vindt. Kies daarom zeker voor een hoogwaardige kwaliteit, zodat het sieraad ook daadwerkelijk lang meegaat. Wat ook mooi is aan een sieraad dat lang fraai blijft? Je kunt er een familiestuk van maken. Geef het door aan je kinderen of aan andere familieleden, zodat zij het stuk ook kunnen dragen. Op die manier blijven sieraden vaak generaties lang binnen een familie! Dat is toch enorm bijzonder?

«

»

Close