TOP
DIY

Wanneer kan een kind in een eigen tent?

Met de zomervakantie nog vers in het geheugen, begin je misschien al te denken aan de volgende zomer. Wellicht staat er voor volgend jaar op het menu om te gaan kamperen. Voor kinderen is kamperen vaak een geweldige manier om vakantie te vieren. De kinderen zijn vrij, kunnen spelen en ravotten. Eem groot avontuur!

Kan mijn kind in een eigen tent?

Bij het indelen van de vakantie, komt ook de paklijst. Op de paklijst staat al het materiaal dat je nodig hebt voor jullie vakantie. Nemend jullie een grote tent mee? Of laten jullie de kinderen in een kleine tent slapen? Dat is afhankelijk van of je kinderen daaraan toe zijn.

Wanneer is mijn kind toe aan een eigen tent?

Een kind is toe aan een eigen tent, wanneer hij of zij daar bijvoorbeeld zelf om gaat vragen. Je kind heeft gehoord dat vriendjes in een eigen tent slapen en wil dat nu zelf ook. Thuis slaapt je kind goed door, vindt het donker niet eng en kan prima met het licht ui over de gang naar zijn of haar eigen kamer lopen. Dit zijn tekenen dat een eigen tent op de camping ook moet lukken.

De ultieme test

Om te testen of je kind echt in een eigen tent durft te slapen, zet je een tent op de in de tuin. Een nachtje proefkamperen in eigen tuin! Laat je kind een telefoon meenemen en in ieder geval het eerste gedeelte van de nacht (tot middernacht) slapen in de tent. Hoe gaat dit? Vond je kind het eng of juist het tofste wat er is? Oefen samen tot de volgende zomer en zo weet je of je kind klaar is voor een eigen tent!

In een eigen tent slapen is toch spannender dan gedacht

Wanneer je de kinderen voor het eerst in een eigen tent laat slapen, kan het gebeuren dat kinderen het toch te spannend vinden. ‘s Nachts op een vreemde camping blijkt de camping toch enger dan kamperen in eigen tuin. Houdt er het eerste jaar qua ruimte en indeling altijd rekening mee dat de kinderen altijd weer in de ‘grote’ tent kunnen komen. Vertel je kinderen dit ook, zodat ze weten dat ze welkom zijn. Zo voelen de kinderen niet de druk om zich groot te houden wanneer er geen ruimte is in de tent bij een ouders. Wellicht is dit voor iedereen een fijn idee. Want kinderen in een aparte tent, is ook voor ouders een stapje loslaten…

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close