TOP
Wasmachine verhuizen
Wonen

Wasmachine verhuizen: hier moet je op letten

Er komt nogal wat kijken bij een verhuizing. Het inpakken van alle dozen, het vervoeren van de inboedel, het tillen met zware meubels en dan ook nog eens het verhuizen van het witgoed. Dat witgoed, daar moet je net wat voorzichtiger mee aan het werk gaan. De speciale werking van de apparaten maakt het namelijk belangrijk om de apparaten op een bepaalde manier te vervoeren. Ga je een wasmachine verhuizen? Dan zorgen deze tips ervoor dat je dit doet, zoals het moet.

1. De voorbereiding

Een wasmachine is natuurlijk aangesloten op stroom en water. Het eerste wat je te doen staat is dus het loskoppelen van beide aansluitingen. Je kunt dit het beste doen op de avond voor de verhuizing. Dit is vooral van belang bij de wateraansluiting, gezien deze wat tijd nodig heeft om helemaal leeg te lopen. Maak de slang los en geef het de tijd om goed uit te lekken. Op de dag van de verhuizing plak je alle slangen en kabels aan de wasmachine vast om ongelukken te voorkomen. De waterleiding kun je het beste met het uiteinde omhoog vastplakken; zo zorg je ervoor dat er geen water uit lekt.

2. Uitlekken

Voordat je de wasmachine gaat verhuizen is het belangrijk om ook het eventuele water in de machine er uit te laten lekken. Zet de wasmachine dus even op een traptrede of een andere verhoging en kantel het apparaat. Pak een lege emmer om het water op te vangen en open de filter langzaam zodat het achtergebleven water eruit kan lekken.

3. Bescherming

Om beschadigingen te voorkomen kun je de wasmachine het beste omwikkelen met noppenfolie of een andere vorm van bescherming zoals bijvoorbeeld verhuisdekens. Niet alleen de machine, maar ook muren en deuren blijven op deze manier goed beschermd. De beugels of pinnen die aangeleverd zijn bij de wasmachine kunnen gebruikt worden om de trommel vast te zetten tijdens het vervoer. Dit zorgt ervoor dat de trommel niet schudt en de machine onbeschadigd blijft.

Tip: Heb je de beugels of pinnen niet meer? Schroef dan de bovenkant van de wasmachine eraf en vul de open ruimte met kussens en dekens. Op deze manier zorg je ervoor dat de trommel geen kant op kan.

4. Schakel voldoende hulp in

Misschien wel de belangrijkste tip die we je kunnen geven is het feit dat je voldoende hulp in moet schakelen. Vele handen maken namelijk licht werk. Of je nu de hulp van professionele verhuizers inschakelt of familie en vrienden vraagt een handje te helpen; til de wasmachine in ieder geval nooit alleen!

 

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close