TOP
Thuis / Lifestyle

Wat een mooie dag…..

voor de dood. Met deze zin werd ik wakker vanochtend. Rustiger dan gister maar niet minder droevig, nog steeds intens verdrietig. Het was gisteren een mooie dag, een mooie dag voor de dood. We namen afscheid van ons meisje, onze eerste grote liefde in ons gezinnetje, onze Jill, onze golden retriever.

Afscheid

Ze was die dag 12 jaar en 2 maanden. Al een hele oude dame maar altijd met flair en heel veel liefde. ‘De liefste hond van de straat’ werd er gezegd. Kindjes die bang waren voor honden bekeerde ze. Ja, echt. Door haar rustige en lieve aard konden ze bij haar wennen en zien dat honden echt wel lief waren. Haar gave.

Die dag was het genoeg voor haar. Gelukkig konden wij voor haar beslissen dat ze geen pijn meer hoefde te hebben. Wij mochten haar laten gaan. Los laten. Dapper zijn. God, wat is dat moeilijk en hard. We vertelden ons kleine ventje van 4,5 jaar oud dat Jill naar de sterretjes ging. Dat ze niet meer terug kwam. Maar hoeveel nachtjes dan, vroeg hij. Alle nachtjes lieverd, gaven we als antwoord. En hij snapte het niet. Wij ook niet lieverd, maar het is goed zo. Het was klaar, het was een mooie dag voor de dood.

Lieve Jill, mijn allerliefste vriendin, mijn rots in de branding die altijd luisterde en er voor me was, je blijft altijd in mijn hart. Het was een mooie dag voor de dood.

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

4 COMMENTS
 • Berry de Vorst
  9 jaar ago

  Mooi dat jullie zo eerlijk hebben kunnen zijn naar Jill toe….xxx

 • Nicole
  9 jaar ago

  Mooi geschreven, sterkte!

 • Marieke
  9 jaar ago

  Mooi verwoord. Heel veel sterkte x

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close