TOP
Kids Kids uitjes

Wat gaan we nu doen? De leukste ideeën voor familiedagen

Familiedagen en uitjes. Bij veel families komt dit jaarlijks terug en het kan best puzzelen zijn om te bedenken wat je nu elk jaar weer kunt gaan doen met de hele familie. Helemaal als er drie of vier generaties zijn om rekening mee te houden. Het Rijksmuseum is misschien leuk om te bezoeken voor volwassenen, maar het kan voor (kleine) kinderen oersaai zijn. Hoe zorg je nu voor een balans op die dag, zodat iedereen zich vermaakt? Waar leg je de focus op? Wat zijn nu echt leuke dingen om te gaan doen, voor iedereen? Lees je mee voor een paar leuke ideeën?

Irrland

Laten we wel zijn: volwassenen vermaken zich al als er wat te kletsen valt en een hapje en een drankje aanwezig zijn. Kinderen moeten kunnen bewegen, spelen, rennen en vliegen. Irrland is dan een leuke plaats om naartoe te gaan. Niet ver over de Duitse grens en echt een wereld om te ontdekken voor kinderen. Voor ieder wat wils. Een grote speeltuin, grote groene grasvelden om heerlijk te voetballen, een enorm springkussen, waterattracties en klimtoestellen. er is van alles te ontdekken over thema’s zoals de Romeinen en je kunt er heerlijk zitten en genieten van een picknick. Dus papa’s en mama’s, ga lekker zitten en stuur de kinderen er op uit. Heb je zin om zelf ook mee te doen? Er is genoeg om aan mee te doen met de kinderen! Ga maar eens vlotvaren en probeer droog te blijven. Ben je een durfal? Ga dan van de super hoge glijbaan af! Gegarandeerd plezier! Geen zin om zover te rijden? Kijk dan ook eens naar deze leuke speeltuinen in Nederland!

Enkele reis naar het krijspaleis

Kinderen vinden het fantastisch om te klimmen, klauteren, spelen met nieuw speelgoed, te rennen, racen en ravotten. Een binnenspeeltuin is dus voor de kinderen ideaal. Voor papa en mama (opa en oma ook) is er niet echt iets te doen, tenzij je je geroepen voelt om mee te klimmen en rennen achter de kids aan. Het fijne is wel, dat alles binnen is, niemand zomaar kwijt kan raken en de volwassenen rustig een kopje koffie kunnen drinken, terwijl ze een oogje in het zeil houden. Maar wees gewaarschuwd: de bijnaam van binnenspeeltuinen is niet voor niks ‘krijspaleis’. Oordopjes kunnen handig zijn!

Knuffelen met alpaca’s

Wat? Ja echt! Er bestaan echte boerderijen voor alpaca’s. Ken je ze? Ze lijken op lama’s, alleen dan schattiger en knuffelbaarder. Je kunt lekker met ze knuffelen, wandelen, je mag ze verzorgen en zelfs picknicken of van een high tea genieten, terwijl de beestjes om je heen scharrelen. Klinkt dit niet heerlijk? Snel reserveren dan! Een aanrader voor de dierenliefhebber!

Op bezoek bij Fien en Teun

Op deze avonturen boerderij valt er van alles te leren, ontdekken en te doen. de mascottes Fien en Teun zijn ook elke dag aanwezig om je te groeten en je mag natuurlijk met hen op de foto. Ontdek de wereld van bijen, koeien, varkens en ga schapen en geiten aaien. Knuffel de konijnen en rijd een rondje op de pony’s. Wat vooral leuk is, is de puzzeltocht doen en als je naar huis gaat, krijg je, in ruil voor je antwoorden, een echte boerderij diploma! Je kunt er lekker eten, een kopje thee of koffie drinken en bij warm weer is er natuurlijk ijs. Wil je even uitrusten, maar hebben de kinderen nog energie voor tien? Dan kunnen ze lekker hun gang gaan in de speeltuin. Ook zijn er verschillende shows, waar je je hart op kunt halen. Er is zoveel te doen, dat een dag eigenlijk te kort is! 

Wat zou jouw voorkeur hebben voor een familiedag?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close