TOP
Wat is mifi en waarom is het handig
Praktisch

Wat is mifi en waarom is het handig?

Sommigen van ons hebben de revolutie gemaakt die ‘hi-fi’ heten en hebben op een gegeven moment een eigen hi-fi systeem in huis gehaald om optimaal naar muziek te kunnen luisteren. Jaren later werden we verwend met wi-fi oftewel wifi, wat weer iets heel anders was en ons een draadloze internetverbinding op vaste plekken bood. Nu is er een echter een nieuw hoofdstuk aangebroken en er is ook ‘mifi’. In dit artikel gaan we dieper in op wat mifi is en waarom het zo handig kan zijn.

Wat is mifi?

Laten we beginnen met het beantwoorden van de vraag wat dat mifi nu precies is. Mifi staat voor ‘Mobile Wifi’, oftewel mobiele wifi. Het gaat hierbij om een kleine, draagbare router die via een simkaart of een andere internetbron een draadloos netwerk creëert. Het apparaatje is vaak niet groter dan een smartphone en kan gemakkelijk in je zak of tas worden meegenomen. Het grote voordeel van deze mogelijk is dat je overal waar je gaat een eigen, draadloze internetverbinding hebt, zonder dat je daarvoor afhankelijk bent van openbare wifi-netwerken of het delen van de internetverbinding op je telefoon om er op een laptop of tablet gebruik van te kunnen maken.

Handig voor onderweg

Handig voor onderweg

Er zijn verschillende situaties te bedenken waarin de beschikking over mifi heel handig kan zijn. Stel, je bent bijvoorbeeld op reis en je wilt gebruik maken van internet op je laptop of tablet. Dan kan mifi uitkomst bieden. Of als je een dagje ergens buiten wilt doorbrengen en wel wilt kunnen werken of internetten, dan kun je met mifi je eigen draadloze netwerk creëren. Ook voor zakelijke doeleinden kan mifi zeer van pas komen, omdat je er onderweg een eigen netwerk mee kunt opzetten waarmee je gemakkelijk bestanden kunt delen en communiceren met je collega’s.

Goedkoper dan roaming

Nu denk je wellicht: als ik met die mifi-simkaart op reis ga, betaal ik dan niet net zulke hoge roamingkosten als bij mijn telefoon? Dat hoeft niet als je gebruik maakt van een lokale simkaart die je ter plekke koopt. Deze stop je dan in je mifi-router in plaats van je Nederlandse kaart, waardoor je tegen lokale tarieven mobiel kunt internetten op je laptop of tablet, of zelfs je smartphone als je deze met de mifi verbindt. Zo kan mifi gebruiken dus goedkoper zijn dan roaming. Ook handig als je de kinderen wilt entertainen op vakantie.

Meer privacy en veiligheid

Tot slot is ook nog een voordeel van mifi dat het meer privacy en veiligheid biedt dan openbare wifi-netwerken waar je anders wellicht gebruik van zou maken. Met mifi kun je je eigen beveiligde netwerk creëren, waar alleen jij en de mensen die jij toegang geeft gebruik van kunnen maken. Zo is de kans veel kleiner dat mensen jouw dataverkeer kunnen onderscheppen. Dit is belangrijk als je gevoelige informatie wilt verzenden of ontvangen. Zoals bijvoorbeeld bij het online bankieren.

Kortom, mifi biedt dus een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van andere vormen van mobiel internetgebruik. Als je veel onderweg bent, of gewoon graag altijd en overal een eigen, draadloze internetverbinding wilt hebben, dan is mifi zeker de moeite waard om te overwegen. Investeer in een mifi-router en een simkaart en profiteer van je eigen beveiligde netwerk dat je overal waar jij dat wilt kunt gebruiken.

«

»

Close