TOP
DIY Interieur

Wat moet ik met mijn foto’s?

Vroeger schoot men rolletjes vol foto’s met een camera. Dan was het maar hopen dat je foto’s goed gelukt waren. Je kon niet zien of ze soms te donker uit zouden vallen, wazig waren of echt totaal mislukt door een rare oranje gloed. Je moest naar de winkel om je rolletjes in te leveren, die dan voor je ontwikkeld werden. Dat kon best even duren. Twee weken wachten op je foto’s was niet ongewoon. Daarna kwamen de digitale camera’s. Zo kon je zelf zien of je foto goed was of dat je een tweede poging moest wagen. Met een geheugenkaartje in de camera kwam je al een heel eind. Om je foto’s te ontwikkelen kon je ze uploaden op de webshop van bijvoorbeeld Kruidvat (nog steeds mogelijk hoor!). Nu kun je je telefoon meenemen naar de winkel en binnen een paar seconden is je foto geprint. Easy. Maar omdat het zoveel makkelijker gaat allemaal, maken we ook veel meer foto’s. Dezelfde foto’s. Hele series van de katten die ravotten of onze kinderen in nieuwe kleren, lachend, huilend en gekke bekken trekkend. Wat doe je nu nog met je foto’s? Wat kun je ermee en hoe houd je ze veilig bewaard?

Fotoboeken

Een hele simpele natuurlijk: je kunt een fotoboek maken. Ouderwets foto’s printen en inplakken of online met een fotoprogramma van een shop een boek in elkaar draaien. Je kunt je fotoboek bestellen en zo je herinneren in een leuke vorm bewaren. Er is tegenwoordig zo ontzettend veel mogelijk, dat mensen de mooiste kunstwerken in elkaar zetten. 

Met het programma van Albelli bijvoorbeeld, kun je zelf helemaal los gaan en het boek helemaal zo maken zoals jij het mooi vindt.

Als je niet zo creatief bent ingesteld, kun je op verschillende sites ook het boek láten maken. Je uploadt al je foto’s die je in het boek wilt hebben en het programma maakt er zelf een leuk boek van. Inclusief mooie opmaak!

Fotolijn

Wat veel mensen ook doen, is het uitprinten van de foto’s in de vorm van een polaroid. Dat ziet er lekker retro uit. Je kunt ze makkelijk met een paperclip aan een lijntje hangen en die bevestigen aan de muur. Ze heb je je leukste foto’s in het zicht en decoreer je meteen je huis! Je kunt kiezen voor een lange lijn langs je muur op, maar je kunt ook verschillende lijntjes vanaf het plafond naar beneden hangen en die volhangen met je foto’s. Zo kun je er meer kwijt!

Opslaan

Als je er niet aan toe bent (of gewoon geen tijd en zin hebt) om iets creatiefs te doen met je foto’s, kun je ze ook opslaan op een externe schijf. Het voordeel daarvan is dat je niet je hele computer vol hebt staan met foto’s en zo het geheugen flink onder druk zet. Je kunt externe schijven kopen met heel wat geheugen, zodat je massa’s foto’s kunt bewaren. Let wel: net als alles wat met technologie te maken heeft, kan ook zo’n schijf kapot gaan. Daarom is het wel verstandig om een tweede schijf aan te schaffen als back-up.

Wat ook heel goed werkt is de foto’s opslaan in de Cloud. Op je Google account bijvoorbeeld, of Dropbox. Zo kun je er altijd makkelijk bij en weet je dat ze niet zomaar verloren gaan als er iets crasht. Want online…is online! 

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close