TOP
Interieur

Wat nou als een man het huis in zou richten?

Een huis inrichten is vaak nou niet echt een taak waar mannen op zitten te wachten: dat besteden ze liever uit aan de vrouwen. Zij weten hoe je kleuren combineert, mooie meubels uitkiest en die ook nog eens op een fijne manier plaatst. Prulletjes en decoratie, ook al zoiets waar zij meer raad mee weten dan mannen. Maar wat zou er nu gebeuren als een man voor de inrichting van het huis zou zorgen? Wat zou dan het resultaat zijn? Zou het er minder gezellig om worden denk je of gewoon een andere sfeer? Anders hoeft namelijk niet altijd minder goed te zijn, natuurlijk. Waar zou jouw man mee aankomen? Welke stijl zou hij kiezen? En zou jij er gelukkig mee zijn of zou je denken: had ik die taak maar gewoon op me genomen?

Waar te beginnen?

Een aantal dingen zijn er natuurlijk wel waar je rekening mee moet houden. Waar begin je? Ga voor een makkelijke basis, om daar op verder te bouwen: de vloer en de muren. Kies je voor tegels of heb je liever hout? Een felle kleur op de muur of iets zachts? Behang met een printje of liever simpel en rustig? Zodra je die basis hebt gelegd, kun je op je gemakje naar meubels gaan kijken. Ben je meer voor een stoere look of ga je voor lief en romantisch? Eén ding moet je echt niet doen: overhaast meubels aanschaffen. Met je meubels wil je lang kunnen doen en dus moet je de goede keuze maken. Probeer daarom banken en stoelen uit en kijk bij meerdere winkels voor salon- en eettafels.

Oké, je hebt een vloer, de muren zijn aangekleed en de meubels staan er. Wat rest je dan nog? Aankleding! Kijk maar eens naar die lege ramen. Daar moet zeker iets mee gebeuren. Ga je voor gordijnen of liever iets wat een meer industriële look geeft? Je kunt online bijvoorbeeld uitstekende houten jaloezieën vinden, die je huis echt afmaken! Geen zin in pottenkijkers? Dan doe je ze lekker dicht! Ook in de avond is dat ideaal: alles dicht en donker, kaarsjes aan en je bent klaar voor een romantisch avondje met vrouwlief!

De finishing touches

Nu ben je al heel ver gekomen, maar de afwerking moet nog komen. Ook mannen kunnen prima leuke prullen inslaan, toch? Waarschijnlijk zijn het heel andere dingen om lege plekken mee in te vullen, dan dat een vrouw zou kiezen, maar dat is nu juist het leuke! Zo zie je dat een huis er ontzettend anders kan uitzien als het door een man is ingericht. Misschien wat leger, stoerder, donkerder en strakker dan dat een vrouw gedaan zou hebben.
Overgordijnen. Ook zoiets. Die kunnen echt de holle leegte in een kamer laten verdwijnen en het geeft meteen ook een wat warmere sfeer!
Natuurlijk heb je ook een klok (of meerdere) nodig, want op de magnetron kijken om te zien hoe laat het is, is niet zo praktisch, als je met je visite op de bank zit. Er zijn hele gave klokken te vinden in allerlei stijlen, die echt de aandachtstrekker in je woonkamer zijn. Grote grove cijfers en lange dunne wijzers of een leuke ouderwetse flipper klok! Dat is nog eens wat anders!
Heb je alles aangeschaft en echt aan alles gedacht? Kasten, tafels, stoelen, banken, bijzettafels, planten en prullen?

Zou jij het je man laten doen? Of houd je de inrichting van je huis liever als jouw taak?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close