TOP
Wat zijn de echte smaakmakers in jouw interieur?
Wonen

Wat zijn de echte smaakmakers in jouw interieur?

Smaakmakers. In ieder interieur zijn ze wel te vinden. Soms zijn het van die items die je ergens volledig toevallig op de kop hebt weten te tikken, terwijl je er helemaal niet naar op zoek was, en waar je nooit meer afstand van wilt doen. Maar het kunnen ook juist zaken zijn die je heel zorgvuldig hebt uitgekozen, of die je simpelweg ontzettend dierbaar zijn. Wat zijn de echte smaakmakers in jouw interieur? Kun je geen antwoord verzinnen op die vraag? Neem het onderstaande lijstje dan zeker ook even door. Misschien levert het je wat inspiratie op!

Dat bijzondere meubelstuk

In veel interieurs vind je één meubelstuk dat net wat dierbaarder is dan al het andere bij elkaar. Niet zelden gaat het hier om een tafeltje of kastje dat een beetje uit de toon valt, en daardoor ook meteen ‘smoel’ geeft aan een ruimte. Het kan een erfstuk zijn, iets dat je nooit meer weg wilt doen en waar je altijd wel een plekje voor vindt. Maar ook een ander meubelstuk waar je direct verliefd op werd, en dat je, ook al is het een heel andere stijl, altijd wel weer een plekje weet te geven in je interieur, kan zo’n smaakmaker zijn. Niet zelden gaat het hier om vintage, dus mist jouw interieur juist zo’n eyecatcher, breng dan zeker eens wat vaker een bezoekje aan de kringloopwinkel.

Er zijn natuurlijk ook meubels die om een andere reden smaakmakers zijn. Misschien heb je wel een opvallende bank, door zijn vorm, kleur of grootte. Ook dat kan een echte eyecatcher zijn!

Smaakmakers die licht geven

Smaakmakers die licht geven

Ook lampen zijn perfect om bijzondere details mee aan te brengen, die echt in het oog kunnen springen. Een verder wat saai hoekje kan opeens een bijzonder onderdeel van je interieur worden als je er de perfecte staande lamp voor weet te vinden. Zo’n vloerlamp die zelfs als hij niet aan staat de aandacht trekt, en als hij wel brandt dat verder niet zo spannende hoekje echt in de spotlights weet te zetten.

Een bijzonder souvenir

Reis je graag, dan kun je ook souvenirs gebruiken om je kamer op een opvallende manier aan te kleden. Extra leuk is dat de smaakmakers dan een verhaal hebben, dat maakt een ruimte extra persoonlijk en uniek. Te weinig ruimte in je koffer om grote souvenirs mee naar huis te nemen? Ook een mooie foto die je op je bestemming maakte kan een smaakmaker zijn. Durf uit te pakken, en kies voor een écht groot formaat. Reken maar dat dit je interieur helemaal af zal maken!

«

»

Close