TOP
Wat zijn de voordelen van een vrijstaand bad?
Interieur Wonen

Wat zijn de voordelen van een vrijstaand bad?

Kan jij ook zo heerlijk genieten van een avondje me-time? Lekker in bad gaan, kaarsen, een goed boek en een kop thee of – waarom niet – een glaasje wijn? Dat snappen we! Optimaal genieten van zo’n relaxmoment doe je in de perfecte badkuip, zoals een vrijstaand model. Ontdek hieronder alle voordelen van een vrijstaand bad.

Je maakt er een statement mee

Ga je een nieuw bad kopen, dan word je waarschijnlijk overrompeld door het immense aanbod aan soorten badkuipen. Zo heb je een standaard ligbad, een compact zitbadje, een hoekbad, een whirlpool bubbelbad en natuurlijk een vrijstaand bad. Wij raden een vrijstaand bad aan, want met zo’n bad maak je echt een statement in je badkamer. Het straalt iets luxueus en moderns uit, maar kan evengoed een heel romantische of net klassieke uitstraling creëren. Een vrijstaand bad is een ware eyecatcher en is alleszins eens wat anders dan het klassieke ligbad.

Hou je van de ultieme wellnesservaring? Kies dan voor een vrijstaande luxe whirlpool van Villeroy & Boch met air- of waterjets!

Je ervaart een gevoel van vrijheid

Neem je een bad in een vrijstaande badkuip, dan zal je een gevoel van vrijheid overvallen. In een klassiek lig- of hoekbad, lig je namelijk altijd naast een muur, wat voor sommigen een beklemmend gevoel kan geven. In een vrijstaand bad, kan je de volledige ruimte in je opnemen.

Daarnaast biedt een vrijstaand bad ook meer vrijheid op het vlak van ontwerp en plaatsing. Zo kan je je badkamer helemaal inrichten naar jouw wens! Plaats het bad bijvoorbeeld in het midden van de ruimte om een unieke dynamiek aan je badkamer te geven.

Je hebt keuze te over aan varianten

Je hebt keuze te over aan varianten

Bij een vrijstaand bad hoef je je niet te beperken tot slechts één model. Ga eerst eens na welke look je voor ogen hebt in je badkamer: klassiek, romantisch of strak en modern? Naargelang de stijl die je prefereert, kan je gaan voor een ovale badkuip op pootjes, een strak en tijdloos design bad in een vierkante vorm of een ovaal bad. Weet dat een vrijstaand bad het best tot zijn recht komt in een grote badkamer. Maar ook in een kleinere badruimte past het perfect! Kies dan bij voorkeur voor een bad met een smalle rand.

Je kan het makkelijk schoonmaken

Een vrijstaand bad is heel makkelijk om schoon te maken. Je kan er namelijk langs elke zijde goed bij. En ook wanneer de vloer nat is, kan je makkelijk om het bad heen om deze droog te maken.

«

»

Close