TOP
Wat zijn de voordelen van koffiecups?
Thuis / Lifestyle

Wat zijn de voordelen van koffiecups?

Iedereen drinkt koffie weer op zijn of haar favoriete manier. Eén ding is zeker: er zijn enorm veel bereidingswijzen om uit te kiezen. Ga je graag voor gemak? Dan is de kans groot dat je dol bent op koffiecups. Wat zijn nu eigenlijk de precieze voordelen van deze populaire capsules? We zetten dit voor je op een rijtje.

Kwalitatieve koffie

Capsules worden gezien als kwalitatieve koffie. Zéker in het segment van eenvoudig te zetten koffie, waar bijvoorbeeld ook pads toe behoren, vallen cups in de smaak. Zo zijn de capsules van Nespresso enorm geliefd. Ook zijn er veel Nespresso compatibele capsules te vinden, met een uitmuntende smaak. De koffie smaakt vers, en staat in een handomdraai op tafel.

Veel variatie mogelijk

Vind je het leuk om af te wisselen met koffiesmaken, maar wil je hier niet veel moeite voor doen? Ook dan zit je goed met deze koffie. Je kunt namelijk steeds weer een andere smaak kiezen. De cups zijn er in veel variaties te vinden! Van een klassieke lungo smaak tot een intense lungo smaak. Van een espresso tot een ristretto. Om maar wat voorbeelden te noemen! Uiteraard is het tevens een optie om af te wisselen tussen cups met en zonder cafeïne. Zo is er voor ieder wat wils. De capsules kennen ieder een eigen look, met bijvoorbeeld een unieke kleur, om het type aan te herkennen. En die verschillende gekleurde cups staan ook nog eens heel vrolijk in de keuken. Ook niet geheel onbelangrijk.

Ultiem gemak

Ultiem gemak

Uiteraard vormt gemak ook een hoofdreden om voor capsules te kiezen! Je hoeft ze maar in het apparaat te stoppen en op het knopje te drukken – en dat smakelijke kopje koffie is in no time klaar. Ideaal ook bij haast in de ochtend, maar eigenlijk gewoon op elk moment van de dag.

Precies afgemeten hoeveelheid

Je kunt er bij een cup vanuit gaan dat de hoeveelheid koffie altijd gelijk is. Je vult dus precies één kopje koffie. Dit is handig om je exacte koffie-inname bij te kunnen houden. Ook is het gewoon een stukje praktisch genot: je weet altijd waar je aan toe bent. Je hoeft geen koffie weg te spoelen met de reden dat je te veel koffie hebt gezet, zoals bij bijvoorbeeld filterkoffie toch wel eens het geval kan zijn.

Goede cremalaag

Vind je het belangrijk om een goede cremalaag op je kop koffie te hebben? Dit is het goudbruine laagje dat ontstaat bovenop de koffie, bestaande uit vetten, proteïnen en suikers. Het laagje zit bovenop, omdat oliën drijven. Er wordt wel eens gedacht dat het bij capsules niet mogelijk is om een cremalaag op de koffie te hebben, maar niets is minder waar. Er zijn zelfs speciale soorten voor te vinden, zoals capsules voor lungo crema. Zo smaakt dat kopje koffie overheerlijk!

«

»

Close