TOP
Kids Mama

Wat zoeken moeders op Google?

Ik vroeg me af wat vrouwen (en dan vooral moeders) het meest zouden opzoeken op Google. En dan bedoel ik zwangere vrouwen, die aanstaande mama’s zijn, kersverse moeders die de bevalling net achter de rug hebben, maar ook mama’s die met kleine kinderen de vakantie ingaan. Al deze moeders zullen andere dingen hebben waar ze op focussen. Als je zwanger bent, zul je vast niet dagelijks Googlen naar de leukste campings voor kinderen. En als je moeder bent van een kleuter, zul je niet zomaar Googlen hoe lang het ‘normaal’ is om borstvoeding te geven. Daarom hier wat dingen waar verschillende moeders het meest op Googlen!

Moeders to-be

Misschien ben je nog niet zwanger, maar wil je heel graag kindjes. Ga eens na, hoe vaak zoek jij dan op dingen zoals: ovulatie berekenen, de eerste symptomen van zwangerschap, babynamen…In je hoofd heb je alle nuttige informatie al opgeslagen en heb je alles op een rijtje, hoe jij het wil. Je hebt een beeld in je hoofd van hoe het gaat en hoe het moet.
Zwangere vrouwen Googlen ook veel op: Pijnbestrijding tijdens de bevalling, dingen die je bevalling opwekken (ja echt, er zijn meerdere dingen die schijnbaar je bevalling kunnen starten), wat doe ik tegen maagzuur? Wanneer hoort mijn baby mij? Wanneer kan ik de baby voor het eerst voelen?
Maar ook dingen rondom de kraamtijd worden veel gezocht. Ga je voor een uitgebreid kraamfeest of ontvang je het bezoek aan bed?
Herken jij het? Heb jij veel uurtjes doorgebracht met het internet afzoeken naar antwoorden op al je zwangerschap gerelateerde vragen? 

Kersverse mama’s

Het is hartstikke logisch dat je, in je kraambed (en nog vele dagen, weken en maanden daarna hoor!) best bezorgd bent om dat kleine wezentje dat in je armen ligt. Gaat het wel goed? Doe ik het wel goed? Je wordt onzeker van alles wat mogelijk verkeerd kan gaan. Het is daarom ook niet gek dat net bevallen moeders vooral de volgende dingen opzoeken op Google:
Wat is reflux?

 • Mijn baby huilt heel veel. hoort dat?
 • Mijn baby poept niet.
 • Hoe leer ik mijn baby doorslapen?
 • Waarom huilt mijn baby?
 • Krijgt mijn baby genoeg borstvoeding?
 • Wanneer mag mijn baby zijn eerste hapje?
 • Welke hapjes mag mijn baby als eerst?
 • Mijn baby heeft een snotneus. Wat moet ik doen?
 • Mijn baby snurkt. Is dat normaal?

In de maanden na je kraamtijd zijn er nog honderden dingen die je waarschijnlijk opzoekt. Hoe doen andere moeders dit? Wat is het beste voor mijn kind? Wat is de norm? Het is ook helemaal niet gek dat je zoveel wilt opzoeken. Het is nogal een verantwoordelijkheid, zo’n klein afhankelijk kindje. Je wilt je uiterste best doen en je kindje het allerbeste geven wat je maar kunt geven. Ja toch? 

Moeders van dreumesen, peuters, kleuters en oudere kinderen

Hello mama’s, de zomervakantie is weer aangebroken, wat betekent dat je zes weken lang, elke dag je kinderen mag vermaken. Elke dag is dat weer een uitdaging. Hoe krijg jij het voor elkaar dat iedereen wat te doen heeft? Hoe zorg je er nu voor dat je kinderen elke dag wat te doen hebben en niet de hele dag zeuren dat ze zich vervelen? Bedenk jij elke dag uitjes en ga jij het huis uit om leuke dingen te doen of blijf je thuis en laat je de kinderen hun gang gaan? En hoe zorg jij ervoor dat je, als de kinderen eindelijk weer op bed liggen, dat jij zelf tot rust komt? Even de-stressen en de tijd nemen voor jezelf. Doe jij dat? Want de rest van de tijd, elke dag, ben je veel bezig met het zorgen voor je kinderen en druk met vermaken. Niet gek daarom ook, dat veel moeders in de zomervakantie veel Googlen op:

 • Wat is het weer morgen? (Dan kunnen de kinderen lekker buiten spelen. Tjuus!)
 • Dingen om te doen als het regent
 • Wat moet ik doen als mijn kind zich verveelt? Is het slecht als mijn kind zich verveelt? 
 • Leuke waterspelletjes voor in de tuin
 • Hoe laat is het zwembad/speelparadijs open (en is er wifi)?
 • Hoeveel snoep mag mijn kind op een dag? (want laten we eerlijk zijn: ze zeuren er constant om en zo nu en dan willen we even geen gezeur meer, dus…)
 • Leuke schoolspullen
 • Hoe krijg ik mijn kinderen vroeger op bed? (want jij bent elke avond wel toe aan wat rust en ruimte voor jezelf, na een drukke dag)

Waar Google jij veel op? Herken je je in deze zoekresultaten of heb jij juist helemaal niet veel antwoorden opgezocht op de vragen die je had over alles rondom het moederschap?

 

 

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close