TOP
Reizen

Weekend Londen met de buurvrouwen!

Dit jaar is voor mij het jaar van de leuke vakanties en weekendjes weg! Wat een bofkont ben ik, dat ik weer een weekend weg kan en wel naar Londen! Tijdens onze jaarlijkse buurt barbecue werd het idee geopperd: de buurvrouwen zouden samen gaan kerstshoppen in Londen. Geen onzinpraat om het gezellig te hebben maar we gaan het echt doen! Een paar weken terug werd een leuk onderkomen geboekt: een 6 persoon appartement vlakbij de Tower of Londen. En kijk nou eens wat een heerlijk appartement:

Ik kon het niet laten om, voor dat we gingen, al het een en ander uit te zoeken. Heerlijk om toch een beetje georganiseerd weg te gaan zodat je weet waar je naar toe kan, waar het ligt, wat het kost en hoe lang het duurt om er te komen. Want Londen is een metropoll met ondergrondse metro en dat is geweldig om van A naar B te komen. Zo’n Londens taxi is natuurlijk prachtig maar wel enorm duur. Dus die metro is top. En nog eens leuk want je kan er heerlijk mensen kijken. Oke, ik dwaal af ;). Via deze site deed ik heel veel bruikbare informatie op over wat er te zien is in Londen. Daarnaast zocht ik de metro plattegrond via Google en plaatse daar de locaties in die we interessant vonden om te gaan bezoeken. Dat gaf het volgende overzicht:
Weekend Londen tube map_blog badschuim.eu
Je kunt hem hier downloaden: Weekend Londen tube map_blog badschuim.eu
Praktisch en overzichtelijk, precies zoals ik het graag wil. En nu, nadat we het weekend beleefd hebben, kan ik ook zeggen dat het erg fijn was om van te voren dit uitgezocht te hebben. Scheelde een hoop zoekwerk!
Weekend Londen_blog badschuim.eu

En wat helemaal heerlijk was: ons appartement viel in zone 1 (het witte gedeelte in het midden van de kaart) waardoor we niet elke keer meer kosten hadden om in en uit Londen centrum te komen. Want elke zone heeft zijn eigen tarief.

We kochten een Oyster card: een OV chipkaart waarmee je overal via openbaar vervoer kon reizen door middel van je reistegoed wat je opwaardeerde. Deze hebben we daar te plekke op het metro station gekocht, bij een hokje met mannetje! snel, simpel en praktisch! Voor de kaart betaalde je een borg, die je na inlevering weer terug kreeg. Inclusief het tegoed wat er nog op stond: netjes geregeld dus!

Het toppunt van het weekend was: Sint Katharina Docks. Via een aardige ‘buurman’ uit ons appartement voor het weekend kregen we de tip om daar zeker te gaan eten en drinken. ‘Ask a local’ is voor mij altijd een succes en dit keer dan ook! De docks was een oud havengebied met veel gezellige restaurantjes en mooie boten, prachtig verlicht in deze tijd van het jaar.

We hebben er heerlijk gegeten en hebben er ook leuk geborreld bij The Dickens Inn. Vanuit daar was het een leuke wandeling richting de Theems waar we een prachtig uitzicht hadden op de Tower Bridge. En binnen 10 minuten weer terug bij ons slaapadresje.

Mijn weekend was dus top! Prachtige afsluiter van 2013.
♥ A little magic can take you a long way, have a wonderful day ♥

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close