TOP
Wek je foto’s weer tot leven
DIY Hobby

Wek je foto’s weer tot leven

Je kent ongetwijfeld het gevoel. Je hebt een heel jaar door de meest prachtige foto’s gemaakt met je smartphone en nu staan ze er maar te verkommeren zonder dat iemand ze kan zien. Er is niets leuker dan creatief met foto’s aan de slag te gaan. Wij geven je enkele leuke tips.

Creatief en inventief

Ben je een creatieve duizendpoot en heb je veel tijd, dan is een scrapbook misschien een goed idee. Laat alle foto’s afdrukken en plak ze zelf in een fotoalbum. Je pimpt vervolgens elke pagina naar believen voor een prachtig resultaat. Hou er wel rekening mee dat je veel tijd zult besteden aan het maken van zo’n fotoboek. Het laatste wat je wil, is dat het fotoboek niet afgeraakt en alle foto’s in een doos blijven liggen. 

Daarom is het soms beter om een digitaal fotoboek samen te stellen. Je kunt tegenwoordig gemakkelijk kiezen om je fotoboek automatisch te vullen met alle opgeladen foto’s. Dat bespaart je tijd en je hebt bovendien een compacte versie van mooie herinneringen in je handen.

Kerstprikkels

Voel je niet de nood om alle foto’s af te drukken, dan kun je regelmatig een foto een topwaardering geven in je galerij. Geef ze een hartje of bewaar ze in een apart mapje. Als het dan cadeautjestijd is, kunnen ze dienen als basis voor een persoonlijk cadeau. Zo kom je altijd met een origineel cadeau voor de dag.

De magische tijd voor kerst is de gelegenheid bij uitstek om iets bijzonders te doen met al die leuke kiekjes. Er zijn vandaag heel wat originele manieren om naar Kerstmis toe te leven, dus waarom eens niet zelf een adventskalender maken? Misschien was je zelf als kind verzot op de lekkere chocolaatjes die je elke dag ontdekte in aanloop naar kerst? Tijd om een nostalgische touch te geven aan de leukste periode van het jaar. Verwen je kinderen, je partner of jezelf met een dagelijks, heerlijk aftelmoment naar Kerstmis. Met een paar leuke foto’s pimp je jouw adventskalender tot een uniek kunstwerkje voor op de kast. Wedden dat het opnieuw mooie herinneringen oplevert?

Een goeie tip is alvast om op tijd te beginnen met het maken van je gepersonaliseerde cadeaus voor onder de kerstboom! Zo verzeker je jezelf van een rustige voorbereiding van het kerstdiner, terwijl alle kerstverwennerij al klaar ligt onder de kerstboom.

Op tijd

Op tijd

Een ander leuk idee is om een mooie foto te laten drukken op functionele voorwerpen zoals een brooddoos of een mok. Heb je meerdere leuke foto’s, dan is een fotokalender een topidee. Er gaat niets boven een jaarlijkse kalender zodat je met stip weet wat er elke dag op de planning staat. Het is het ideale kerstcadeau wanneer je niet met blozende kaken excuses moet zoeken omdat je een afspraak vergeten bent. Bovendien geniet je zo elke maand van de leukste foto’s van het voorbije jaar!

«

»

Close