TOP
Welke interessante nieuwe smartphones kunnen we verwachten in 2021
Praktisch

Welke interessante nieuwe smartphones kunnen we verwachten in 2021?

Een nieuw jaar komt tegenwoordig ook met een hele batterij aan nieuwe smartphones. De bekende producenten van deze telefoons annex zakcomputers zorgen elk jaar opnieuw weer voor opvolgers die net een stukje beter zijn dan hun voorganger. Welke interessante nieuwe smartphones kunnen we verwachten in 2021? We bespreken er drie.

Samsung Galaxy S21

Vanaf eind januari komt de nieuwe Samsung Galaxy S21 in de winkels. Het nieuwe vlaggenschip van Samsung is in feite niet de eenentwintigste in de reeks, omdat men van de S10 oversprong op de S20. Desalniettemin blijft Samsung elke keer wel weer iets nieuws toevoegen. Deze keer is dat waarschijnlijk stemontgrendeling. Verder heeft de Samsung Galaxy S21 een plat 6,2 inch-beeldscherm met Full HD-resolutie. Achter op het toestel zitten in de linkerbovenhoek drie cameralenzen van 12 MP, 12 MP en 64 MP. De accu van het toestel krijgt een hogere capaciteit dan die van de S20, maar het toestel wordt wel zonder oplader geleverd. Net zoals Apple dat deed bij de iPhone 12.

OnePlus 9

OnePlus is wat minder bekend in Nederland, maar maakt absolute topsmartphones. Over hun aanstaande OnePlus 9 is nog niet al te veel concreets bekend, maar het wordt zeker weer een uitstekend toestel. Geruchten suggereren dat de OnePlus 9 een drievoudige camera aan de achterkant zal hebben met twee lenzen die groter zijn dan de derde. Ook wordt er gezegd dat de telefoon een plat scherm aan de voorkant gaat krijgen. Dat wordt waarschijnlijk een 6,55-inch AMOLED-scherm met Full HD+ resolutie. Het is waarschijnlijk dat de OnePlus 9 de nieuwste Qualcomm-processor onder de motorkap zal hebben: de Snapdragon 888. Het intern geheugen wordt minimaal 8 GB en de opslagcapaciteit minimaal 128 GB.

Oppo Find X3 Pro

Interessante nieuwe smartphones

De Chinese fabrikat Oppo is steeds meer terrein aan het winnen op de markt. In 2020 had men een van de beste high end smartphones met de Find X2 Pro. De opvolger daarvan, die dit jaar gaat verschijnen, wordt zeker weer een topper. De lancering van het toestel wordt ergens in het eerste half jaar verwacht. De Oppo Find X3 Pro heeft naar verluid een fors 6,7-inch display en wordt aangedreven door die gloednieuw Qualcomm Snapdragon 888 processor. De camera’s aan de achterzijde worden er waarschijnlijk vier: twee 50-megapixelcameras voor groothoek en ultragroothoek, ondersteund door een 13 MP zoomlens en een 3 MP macrocamera.

Andere telefoons om naar uit te kijken het komende jaar zijn de klaptelefoons die Samsung en Xiaomi op de markt gaan brengen. Waarschijnlijk komt Apple tegen het eind van het jaar ook weer met een opvolger voor de iPhone 12, die het afgelopen jaar overigens met vertraging uitgebracht werd. Je kunt dus uitkijken naar een hoop interessante nieuwe toestellen om je favoriete apps op te gebruiken dit jaar!

«

»

Close