TOP
Welke zonnebril past het beste bij je gezicht?
Beauty

Welke zonnebril past het beste bij je gezicht?

Zonnebrillen zijn er in allerlei soorten en maten. Dit maakt het er niet makkelijker op om een nieuwe te kopen. Je kunt voor eenzelfde model gaan als je voorheen had, maar wij kunnen ons voorstellen dat je misschien iets anders wilt. Koop nooit lukraak een zonnebril, maar kijk eerst of de vorm bij je gezicht past. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, lees je hier welke zonnebril het beste bij welke gezichtsvorm.

Vierkant gezicht

Een vierkant gezicht klinkt misschien wat vreemd, maar toch zijn er behoorlijk wat mensen met deze gezichtsvorm. Kenmerkend is de hoekige kaaklijn. Bovendien zijn de kaak en het voorhoofd even breed. Deze vorm komt vooral veel voor onder mannen. Zoek je een geschikte zonnebril voor heren die bij deze gezichtsvorm past? Dan kun je het beste voor een zonnebril met ronde of ovale vorm kiezen. Hiermee zorg je namelijk voor meer balans in je gezicht. Je kunt ook een rechthoekige zonnebril kopen als je een rechthoekig gezicht hebt, maar hierdoor krijg je wel een strengere uitstraling.

Rond gezicht

Heb je bredere jukbeenderen en zijn jouw kaak en voorhoofd even breed? Dan heb je een rond gezicht. Deze gezichtsvorm komt zowel onder mannen als vrouwen veel voor. Zoek je een zonnebril die bij een rond gezicht past? Dan kom je uiteindelijk uit bij een rechthoekige of vierkante bril. Door de vormen van deze brillen lijkt jouw gezicht namelijk langer dan hij daadwerkelijk is. Ook krijgt jouw gezicht er een smallere uitstraling door. Het is niet verstandig een ronde bril te dragen. Hiermee lijkt jouw gezicht namelijk alleen nog maar ronder.

Ovaal gezicht

Ovaal gezicht

Een ovaal gezicht heeft in eerste instantie misschien veel weg van een rond gezicht, maar als je goed kijkt zie je wel degelijk verschillen. Zo is een ovaal gezicht langer. Andere kenmerken van deze gezichtsvorm zijn een afgeronde kaaklijn en een ronde kin. Ben je een man, heb je een ovaal gezicht en wil je een zonnebril van Ray-Ban kopen? Dan is dit niet bijzonder lastig. Mensen met deze gezichtsvorm kunnen namelijk zowel een ronde als een vierkante Ray-Ban zonnebril heren dragen. Daarnaast misstaat ook een pilotenbril niet als je een ovaal gezicht hebt.

Driehoekig gezicht

Tot slot zijn er ook nog mensen met een driehoekig gezicht. Het gezicht is niet echt driehoekig van vorm, maar heeft wel kenmerken die iets weg hebben van een driehoek. Deze naam wordt gebruikt voor mensen met een breed voorhoofd en smallere kaken. Wanneer je een rechte lijn over het voorhoofd trekt en vervolgen twee lijnen naar de kin, ontstaat er een driehoek. Wanneer je deze gezichtsvorm hebt, kun je prima een zonnebril met een groot montuur dragen. De vorm maakt niet heel veel uit. Ook een pilotenbril is een goede keuze voor mensen met een driehoekig gezicht.

«

»

Close