TOP
Tafelziel: een op maat gesneden,transparante toplaag voor je tafel die ook als moodboard kan dienen (tekeningen, foto's etc leg je er onder). Wij maakte er zelfs een LEGO tafel van. Kijk gauw hoe wij dat maakte en hoe jij dat ook kan :)!
DIY Om weg te geven

Wij hebben een LEGO tafel, dankzij tafelziel!

Onze tafel (het hart van ons huis) had het altijd flink te verduren: klei, verf, stiften, etensresten ze bleven er allemaal heerlijk aan vast plakken. Tot vandaag! Wij zorgde eindelijk voor een goede maar stijlvolle bescherming, eentje waar de tafel zelfs een extra meerwaarde door kreeg en we hem zelfs om konden toveren tot een LEGO tafel. Maar hoe dan? We belegde hem met tafelziel.

Tafelziel: een op maat gesneden,transparante toplaag voor je tafel die ook als moodboard kan dienen (tekeningen, foto's etc leg je er onder). Wij maakte er zelfs een LEGO tafel van. Kijk gauw hoe wij dat maakte en hoe jij dat ook kan :)!

Tafelziel, wat is het?

Tafelziel: een op maat gesneden,transparante toplaag voor je tafel die ook als moodboard kan dienen (tekeningen, foto's etc leg je er onder). Wij maakte er zelfs een LEGO tafel van. Kijk gauw hoe wij dat maakte en hoe jij dat ook kan :)!Een geweldige uitvinding van Floor, moeder van 3 kinderen. Zij wilde graag haar tafel weer eens zien, zonder dat het verborgen was onder een Mexicaans tafelzeiltje. Zij bedacht tafelziel: een stevige maar soepele, transparante toplaag dat precies op de maat van je tafelblad gesneden wordt. Het hangt niet over en blijft door het gewicht, goed op z’n plek liggen. Je tafel blijft in het zicht, is beschermd tegen dagelijks gebruik (met kinderen) en is makkelijk schoon te houden.

EUREKA, wat een fijne, praktische uitvinding, daar hou ik van. Maar er is meer!

Deze stijlvolle toplaag heet niet voor niets tafelziel, want Floor ontwierp het zo dat het ‘een venster is op je leven, waar je eindeloos mee kunt variëren‘. Je kunt dus naar hartelust al je creativiteit onder je tafelziel kwijt. Leg de teken creaties van je kids er onder, je ontvangen kaarten, de leukste foto’s van vakanties, school of feestjes, je kan er eindeloos mee variëren. Jij zorgt er dus voor dat je tafel een echte ziel krijgt en daarmee ook nog eens een mooi pronkstukje in je huiskamer wordt.

Kant en klare decoraties voor je tafelziel

Ben je zelf niet zo creatief (of heb je er geen zin of tijd voor) dan heeft Floor ook vele vrolijke en originele, ‘kant-en-klare’ decoraties te koop in haar webshop. Speciaal ontworpen voor gebruik op tafel, onder het transparante ‘ziel’. Zo breng je jouw tafel heel eenvoudig, steeds weer in een andere stijl. Zie hier wat leuke voorbeelden:

Tafelziel: een op maat gesneden,transparante toplaag voor je tafel die ook als moodboard kan dienen (tekeningen, foto's etc leg je er onder). Wij maakte er zelfs een LEGO tafel van. Kijk gauw hoe wij dat maakte en hoe jij dat ook kan :)! Tafelziel: een op maat gesneden,transparante toplaag voor je tafel die ook als moodboard kan dienen (tekeningen, foto's etc leg je er onder). Wij maakte er zelfs een LEGO tafel van. Kijk gauw hoe wij dat maakte en hoe jij dat ook kan :)! Tafelziel: een op maat gesneden,transparante toplaag voor je tafel die ook als moodboard kan dienen (tekeningen, foto's etc leg je er onder). Wij maakte er zelfs een LEGO tafel van. Kijk gauw hoe wij dat maakte en hoe jij dat ook kan :)!

Wij zijn hier al fan en jij bent er vast eentje in wording ;). Kijk eens op de website van Tafelziel: www.tafelziel.nl  om onder het kopje ‘inspiratie’ nog meer foto’s te kunnen zien van anderen die hun tafel al een ziel hebben gegeven! Wij deden dat wel op een heel speciale manier!

LEGO tafel met tafelziel

Aangezien wij hier de laatste tijd echt in een LEGO fan fase zitten EN gek zijn op knutselen, ontwierp ik een LEGO tafel voor onder onze tafelziel. Dat deed ik door de volgende LEGO poppetjes en blokjes (die ik zelf ontwierp) uit te printen op vrolijk, gekleurd papier en ze stuk voor stuk uit te knippen. Een flink klusje, maar zeker de moeite waard. Samen met mijn kleine ventje gingen we samen aan de slag om een leuk patroontje te maken en dit was ons resultaat:

Tafelziel: een op maat gesneden,transparante toplaag voor je tafel die ook als moodboard kan dienen (tekeningen, foto's etc leg je er onder). Wij maakte er zelfs een LEGO tafel van. Kijk gauw hoe wij dat maakte en hoe jij dat ook kan :)! Tafelziel: een op maat gesneden,transparante toplaag voor je tafel die ook als moodboard kan dienen (tekeningen, foto's etc leg je er onder). Wij maakte er zelfs een LEGO tafel van. Kijk gauw hoe wij dat maakte en hoe jij dat ook kan :)! Tafelziel: een op maat gesneden,transparante toplaag voor je tafel die ook als moodboard kan dienen (tekeningen, foto's etc leg je er onder). Wij maakte er zelfs een LEGO tafel van. Kijk gauw hoe wij dat maakte en hoe jij dat ook kan :)! Tafelziel: een op maat gesneden,transparante toplaag voor je tafel die ook als moodboard kan dienen (tekeningen, foto's etc leg je er onder). Wij maakte er zelfs een LEGO tafel van. Kijk gauw hoe wij dat maakte en hoe jij dat ook kan :)!

 

 

 

Wil jij deze LEGO tafel ook maken? Hier kun je de sjablonen downloaden: LEGO poppetje PDF en LEGO bouwstenen PDF

Winactie van Tafelziel!! Gesloten

Van Floor mocht ik een andere moeder ontzettend gelukkig maken met één op maat gemaakt Tafelziel (ter waarde van maximaal €80,00). Dat was:

Mieke Stam

Niet gewonnen of vergeten mee te doen? Er zijn regelmatig leuke winacties op mijn blog! Dus volg mij via de nieuwsbrief (in het menu te vinden of de linker zijbalk) of via mijn Facebook pagina om niets te missen.

Dit artikel bevat producten die mij toegestuurd zijn ter review, meer informatie hierover kan je hier vinden.

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

41 COMMENTS
 • Mirjam
  8 jaar ago

  Ben HEEL benieuwd of de winnaar al bekent is

 • Marcia
  8 jaar ago

  Ohhhh vandaag de laatste dag! Eerder al gereageerd en nu ga ik hard duimen!!

 • Manon van Leijenhorst
  8 jaar ago

  De ultieme uitvinding. Hier een tafel die ook aardig wat te lijden heeft onder klei, stiften en de achterkanten van messen en vorken als je even niet op let .
  En aangezien het oog ook iets wil en je ook wel eens wil varieren lijkt de tafelziel mij ideaal. Kan ik heerlijk creatief zijn met mijn dochters in de versieringen welke we er onder maken per seizoen of feestdag.

 • Nicole
  8 jaar ago

  Ik dacht dat ik al meedeed.. Niet dus. Ik wil hem al zooooo lang, dat ik echt hoop dat ik win haha!

 • Wendy
  8 jaar ago

  Ik zou de tafel vormgeven met mijn inspirational quotes, foto’s en tekeningen van mijn neefje die ik nu op mijn koelkast heb hangen. Onder het tafelziel zie ik het vaker, en dat geeft positieve energie.

 • Wil Visser
  8 jaar ago

  Beetje afhankelijk van het seizoen.
  Winter: Ik denk aan sneeuwpopjes en foto’s van de wintersport in die leuke lijstjes die ik op de site zag.
  Zomer: zelf gekleurde bloemetjes, zonnetjes
  Herfst: blaadjes uit het bos en gekleurde spinnetjes met web
  Lente: In de lijstjes wat fotootjes van schaapjes en dan getekende kuikentjes erbij
  Sint: dan knippen we pepernoten van bruin papier, een mijter en natuurlijk wat pieten
  Met verjaardagen: foto’s van de jarige in de lijstjes en dan groot het verjaardagscijfer op tafel

  Oh ik kan nog wel uren doorgaan met verzinnen… er is zoveel leuks te bedenken met zo’n tafelziel!

 • Helma Keijzer
  8 jaar ago

  Wauw wat een uitvinding. We zijn net verhuisd en hebben een nieuwe tafel. Bij elke tekening kleurplaten of brief die mijn dochter wil maken, lig ik op de loer of ze niet uitschiet. We hebben een groot karton als onderlegger. Maar tafelziel is een top uitvinding. Kan ze tekenen zonder de tafel te beschadigen en kunnen haar tekeningen daarna als showmodel onder het tafelziel. Ik doe graag mee. Groet Helma

 • Jens
  8 jaar ago

  Tafelziel is een ware uitvinding en… die had ik eerder moeten ontdekken! Binnenkort wordt onze prachtige houten tafel geheel onder handen genomen, zodat deze er straks weer tip-top uit ziet. Een Tafelziel is dan toch wel echt een aanrader, om de tafel straks ook in deze conditie te houden. Zeker met een tweede kindje op komst! Ik zou onze tafel, welke de spil is in ons huis, ziel willen geven met alle felicitatiekaartjes van onze kleine spruit straks! Zo blijven de kaartjes mooi, zijn ze goed in het zicht en zal onze tafel absoluut het middelpunt blijven van ons huis!

 • Nadia Alhosni
  8 jaar ago

  Heel creatieve en ontzettend leuke idee! Ik zou foto’s van op vakantie met de kids onder doen en een wereldkaart. Altijd leuk om na te kijken, geeft energie om de dag te beginnen, aan tafel heb je een leuk gespreksonderwerp, je kunt aan tafel nieuwe vakantie plannen en kinderen leren waar o.a. Timboektoe is. Ik doe graag mee!

 • Marcia K.
  8 jaar ago

  Pas geleden voor het eerst over Tafelziel gehoord, wat een ingenieus idee! Lijkt me super om met mijn dochters alle seizoenen en andere thema’s in onze tafelziel te verwerken. Van Lente en Herfst tot Carnaval, Valentijnsdag en Pasen. Ook een lettertafel, met allerlei afbeeldingen die met dezelfde letter beginnen lijkt me een leuk plan. Genoeg ideeen in mijn hoofd om steeds weer een andere, leuke creatie te maken!

 • Monique Willems
  8 jaar ago

  Dit lijkt mij cht een top oplossing voor onze tafel! Ik ga samen met mijn meisje van 4 knutselen voor kleine kunstwerkjes zodat die in de fotolijstjes kunnen die ook in de Shop staan. En dan in afwisseling met wat foto’s is het iedere keer anders!

 • Gitty Markies
  8 jaar ago

  Wat een superleuk product! Een paar mooie tekeningen en gezellige fotolijstjes met mijn lieve meisje, knappe zoon, stoere man en prachtige labrador en ik maak er een kunstwerk van :D

 • Babs Kluin
  8 jaar ago

  Super actie! En hoe decoreren … nou daar weten we wel raad mee! Met de lente en Pasen voor de deur, gaan we er dan leuke paaseieren, konijntjes en schaapjes onder doen. Maar zag ook wel de fotolijstjes uit de shop, die zijn ook leuk! En zo beschermen we de tafel ook nog eens een xtje tegen de creatieve buien met veel verf, klei, stiften van onze dochter! En gooien we gelijk alle lelijke tafelkleden weg, en gaan we vanaf nu heerlijk eten aan telkens een andere tafel!

 • Mirjam
  8 jaar ago

  Heel graag, wij genieten al een paar jaar van een prachtig Tafelziel, maar ons tafel en dus Tafelziel is nu te klein voor ons grote gezin (5kinderen) en hebben een grotere tafel aangeschaft. En willen HEEEEEEL GRAAG weer een nieuw Tafelziel erop! En wat leggen we er dan onder, van alles puzzels, tekeningen, foto’s, seizoensgebonden decoraties. Wil graag nieuwe decoraties maken met onze vijf kinderen voor Pasen. Paaseieren!!!! En een paashaas enz…. Te veel om op te noemen

 • Mieke Stam
  8 jaar ago

  Oh wat gaaf zeg! Ik heb 2 jochies die gek zijn op kleuren en uiteraard moet alles tentoongesteld worden. De deuren hier in huis hangen helemaal vol. Het lijkt me ook superleuk om er een aantal onder de tafelziel te kunnen leggen :) Ook zijn ze gek op lego dus die zal ik ook een keer eronder leggen. Ik hou zelf erg van bloemen, het lijkt me ook erg leuk om er gedroogde bloemen onder te leggen. Genoeg leuke variaties!

 • Vivian Schobben
  8 jaar ago

  Hier zou ik echt oprecht heel blij mee zijn. Ik heb het al vaker voorbij zien komen maar de prijs pffff…dat is echt boven budget hier. Nu ligt er een plastic bedrukt ding van de zeeman op tafel maar wat zou het toch gaaf zijn als tafelziel op mocht liggen zodat je ook de schoonheid van de tafel nog zag ;-) en dat de boys hun creativiteit erop los mogen laten. Ik denk dan al gelijk ook aan de Pasen bijv…een mooie paastafel. Bedacht me net dat het ook een hele mooie plek is om de mooiste tekeningen een paar dagen onder te laten liggen maar het Lego idee van hierboven zou bij onze 5 jarige een schot in de welbekende roos zijn. Ik vind het een super uitvinding dit principe. Toch de tafel beschermd (heel hard nodig haha) en ook nog eens creatief bezig zijn. Hier wordt heel graag geknutseld maar de knutsels verdwijnen dan in een doos. Nu kunnen de pronkstukken nog tentoongesteld worden op diezelfde tafel.

  Wauwww wat zou dit echt GEWELDIG zijn! Ik heb jullie gisteren op FB gevonden, uiteraard mijn like erbij en ik ga ontzettend hard duimen in de hoop de gelukkige te mogen zijn.

 • linda raaijmakers
  8 jaar ago

  Ik win dit heel graag voor onze tweeling Lucas & Eva. Eind mei worden zij voor het eerst grote neef en nicht. Alleen nu horen ze best regelmatig als ze echt te groot worden voor speelgoed: “Dat is straks voor de baby van tante Chantal.” Heel sneu, maarja ze hebben steeds weer speelgoed dat bij hun leeftijd past aangezien ze goed vooruit willen. Nu komt de fase van knutselen, wat niet raar is aangezien mama zelf kaarten maakt dus ergens komt die creativiteit vandaan. Ik zou het per thema aanpassen zoals met pasen, kerst en enz. In de herfst zou ik er bijv herfstbladeren onder leggen enzo :D

 • Tamara van Bodegom
  8 jaar ago

  Hier zou het een disneytafel worden! Met prinsessen en cars/planes, Dombo en de 7 dwergen… 1 groot kinderfeest! <3

 • Dorien van Nijhuis
  8 jaar ago

  Geweldig! Wat een creativiteit kun je hierin kwijt. Ik heb dit onlangs voor het eerst gezien, en ‘k moet zeggen dat ik wel schrok van de prijs van het tafelziel. Boven mijn budget helaas, want toen ik het in het echt zag snapte ik het beter ;-), ’t is wel kwaliteit! Ook uit jouw blog blijkt dat goed. Echt mooi! Ik weet niet hoe vaak ik mijn “mexicaanse” zeiltje al vervangen heb (dat loopt intussen ook aardig op in de €€€ dat is wel zeker), maar ik ben er zo op uitgekeken. Met dit tafelziel kunnen we onze tafel telkens weer een leuke twist geven. “Verandering van spijs doet eten”, toch ;-)? Ik hou er wel van en verander graag! Ik doe dolgraag mee aan je leuke actie Badschuim! ‘k Ga zo dadelijk ook even op Facebook reageren. En dan maar duimen dat wij aan de slag mogen. Met een creatieve dochter die van roze, hartjes en glitters houdt, een stoere zoon die van brandweerauto’s, treinen en insecten houdt en ikzelf zal onze ‘ziel’ een vrolijke mix van kleuren, foto’s, leuke teksten (dat is dan mijn ding!) worden. Hoe precies weet ik nog niet, maar we gaan voor een feestje :-)!

 • Marian Zw.
  8 jaar ago

  Wat superleuk, ik denk dt ik samen met mn dochter g ontwerpen. Dat wordt vast is met roze hartje en bloemetjes! Dat is een heel gezellig voorjaarskleed als dit op onze tafel ligt. Buiten regen en kou, binnen gezelligheid en voorjaar!

 • Liesbeth van der Gun
  8 jaar ago

  Leuk! Dit geeft inspiratie om een bloemige tafel te maken! Leuke knutselbloemen van de kinderen eronder en het is gelijk lente in huis!

 • Linda
  8 jaar ago

  Wat onwijs leuk!! Super gaaf om zo je tafel te pimpen, dat kan onze tafel ook wel gebruiken!! :-)

 • Marguerita
  8 jaar ago

  Oh dit like ik! Met twee creatieve dochters moeten er aardig wat tekeningen en kleurplaten tentoongesteld worden, leuk om dat onder een tafelziel te doen.

 • Anneliese de Waal
  8 jaar ago

  Ik doe graag voor mijn zoontje Nicky voor een Lego tafel, zou hij helemaal geweldig vinden !!, ziet er ook erg leuk en mooi uit !!.

 • brants
  8 jaar ago

  zou leuk zijn voor mijn dochter of schoondochter, kunnen ze de tekeningen van hun kindjes tentoon stellen

 • kempenaers
  8 jaar ago

  leuk idee, hier zou mijn dochter blij mee zijn, zij zal er wel een mooie tafel van maken

 • anica aarts
  8 jaar ago

  ideaal voor mijn creatieve neefjes en nichtjes

 • Marian
  8 jaar ago

  Wat leuk! Hier kun je alle kanten mee op, hier worden we creatief van!
  Heb geen Facebook maar wel gedeeld met G+. Hoop dat ik dan toch een kansje mag maken.

 • Fleur Veldkamp
  8 jaar ago

  Zo’n leuk idee! Ik zou daar eindeloos mee kunnen varieren!

 • Saskia's wereld
  8 jaar ago

  Wat een mooi product. Erg leuk om dan ook af te wisselen met wat eronder komt. Waarschijnlijk zal er als eerste iets van het voorjaar eronder komen. Zoals bloemetjes en lammetjes.

 • Michael noo
  8 jaar ago

  super leuk.. maar kan nog niet heel goed keuzes maken hoe het eruit gaat zien.. maar doe heeeel graag mee

 • Iris
  8 jaar ago

  Wauw wat een super gaaf idee!! Ik heb onlangs een stoere robuuste steigerhoutentafel gekocht! Echter heb ik het niet laten bewerken, omdat ik vind dat het stoere en robuuste er dan een beetje afgaat. Ik ben super blij met mijn tafel, maar kan er eigenlijk niet van genieten, omdat er altijd een zeil over ligt, vanwege vlekken oid. Dit is de ideale oplossing dus :-)
  Over de creatie die ik zou kiezen ben ik nog niet helemaal uit, ik vind de confetti en de verjaardagstaart allebei te gek, maar misschien heb ik tegen die tijd nog een creatieve ingeving!

 • Feinette
  8 jaar ago

  Wat leuk, ik wist niet dat dit bestond! Ik heb een tafelzeil maar niet zo’n vrolijke! Ik gebruik het zeil vaak als mijn oppaskindjes komen! Dan gaan we samen knutselen. Een vrolijk tafelkleedje zou daar goed bij passen!

 • Jan
  8 jaar ago

  Prachtige en leuk voor de kinderen

 • sabinehensens
  8 jaar ago

  Ik vind dit zo’n birljant idee!! Je tafel blijft mooi, en je kunt veranderen wanneer je maar wilt!! Ik zie het al helemaal voor me…..Nu lekker knutselen met Pasen en mooie versierde getekende eieren onder de tafelziel, straks mooie lente bloemen, daarna schaapjes en lammetje, en dan hop door naar de zomer….Echt leuk iedere keer die thema’s en samen met mijn kids aan de knutsel!!

 • geke uffels
  8 jaar ago

  Ik zou de kinderen en de kleinkinderen de tafel zelf later versieren.
  Of mijn neefje max die zelf gek is van lego het zelf laten doen.
  komt goed uit, want als er met alle lego gespeeld moest word moest dat altijd op de grond.

 • Wendy hijmans
  8 jaar ago

  Wauw wat een top idee van die mama. Ik zou er tekeningen van jurre onder doen. Iedere keer de mooiste. Nu worden ze allemaal op de deur opgeplakt maar vervolgens niet meer naar gekeken. Aan de muur in een lijstje hangen de mooie foto’s maar op de tafel zouden dan de leuke herrinnering/ actie foto’s komen. Dan nog mooie kaartjes die nu in de kast verdwijnen omdat ze anders vies worden. Ideeën borrelen al op

 • Nienke
  8 jaar ago

  Wat een praktisch en prachtig product! Ik zou mijn tafel graag ziel geven met spelletjes die we vaak spelen; dieren raden, ik zie ik zie wat jij niet ziet…

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close