TOP
The-Place-To-Be

Wijn & Spijs wandeling

Wijn & Spijs wandeling Den Bosch_review blog badschuim.euBen jij ook zo’n Bourgondiër en zou je het leuk vinden om een stad culinair te ontdekken tijdens een wandeling langs de lekkerste restaurants? Ja! Dan zit je goed bij de Wijn & Spijs wandeling. Ik kreeg hem kado voor mijn verjaardag en heb  G E N O T E N! Lees hier mijn ervaringen.

Op een druilerige zondag mochten wij, ikzelf en 2 mede bourgondiërs, ons melden voor de culinaire Wijn & Spijs wandeling in Den Bosch. In volle verwachting om een gehele zondagmiddag, van 12-17 uur, te mogen gaan genieten van 8 verschillende gerechtjes bij top restaurants. Met een strippenkaart (hoe lekker ‘old school’ is dat!) en een proefboekje in de hand konden we van start.

Wijn & Spijs wandeling Den Bosch_review blog badschuim.eu

Na een planmatige berekening, om ervoor te zorgen dat we ultiem konden genieten van dit event, bedachten we dat er ongeveer 37 minuten stonden voor elk bezoek aan een restaurant. Dat was inclusief eventuele wachttijden en er naar toe lopen. Moest te doen zijn!

Elk restaurant zorgde voor een gerechtje (in de stijl van hun eigen keuken) en een bijpassende wijn. Dit was onze route:

Wijn & Spijs wandeling Den Bosch_review blog badschuim.eu

O, O, O wat hebben we genoten. Je begint meteen (en dat is 12 uur) met een gerechtje met wijn. Tja, ik hou daar wel van, maakt mij niet uit of er wel of geen 5 in de klok zit: een wijntje kan altijd wel!  Dit waren een paar van de heerlijkheden die voorbij kwamen:

Wijn & Spijs wandeling Den Bosch_review blog badschuim.eu

Op de huid gebakken zeebaars op een thaise pompen curry. Geserveerd met een Syrah wijn. Kortom: smullen! Gerecht bij restaurant ff Swanjéé.

Het vegetarische alternatief op "Bird met Bubbles": gefrituurde mais en witlof hapjes op witlofschuitjes. Verrassend lekker en een super alternatief. Restaurant Lux.

Het vegetarische alternatief op “Bird & Bubbles”: gefrituurde mais en witlof hapjes op witlofschuitjes. Verrassend lekker en een super alternatief. Restaurant Lux.

De overige foto’s waren veels te donker, dus die zal ik jullie besparen.

Het fijne aan de wandeling was dat je het op eigen tempo kon doen, met wie je wil (lees: de grote van de groep maakt niet uit) en dat het allemaal prima te lopen is. Het is zelfs wel fijn om af en toe een ‘luchtje te kunnen scheppen’.

Je mag ook je dieet voorkeuren opgeven. Wij hadden een ‘speciaal’ groepje met daarin een zwangere, een vleesloze met voorkeur voor vis en eentje die niet van schaal/schelpdieren en orgaanvlees hield. Dat was in het begin ff wennen, maar al snel leer je om dat meteen bij binnenkomst te ‘roepen’ zodat de restaurants weten wat voor alternatief ze kunnen serveren. Overal ging dat prima en de culinaire alternatieven deden zeker niet onder aan de oorspronkelijke hapjes!

Nadeel vond ik daarintegen wel dat sommige mensen zich niet helemaal aan de ‘spelregels’ hielden en dus de route heel anders liepen of ergens veel te lang bleven plakken. Dat resulteerde bij een tweetal restaurants in een wat langere wachttijd, beetje jammer. Maar goed wat wil je ook als er meer dan 400 mensen aan mee doen.

En wat was er veel lekkere vino!

Wijn & Spijs wandeling Den Bosch_review blog badschuim.eu

Echt genoten van alle wijnsoorten zonder dat ik er als een ‘lallende’ bij liep en geen enkel gerechtje meer goed kon proeven. Naast het proeven beleef je ook 8 verschillende restaurant sferen. Je bent om de 40 minuten in een heel andere wereld. Ik ontdekte restaurants waar ik me meteen thuis voelde, zoals bij Bistro Baluchon. Ondanks de drukte werden we meteen goed ontvangen en werd een plekje voor ons gecreëerd. De sfeer was ouderwets gezellig en de Italiaanse muziek maakte het helemaal af. Een eetgelegenheid waar ik zeker nog eens graag terug kom! Daarnaast werden we bij restaurant Lux verwelkomt door een vrolijke, gastvrije dame die dat leuke Bosche sfeertje uitademde. Een warm en gezellig welkom. Bij restaurant Kek waren we helemaal in de Bosche sfeer. Het restaurant ligt aan de Binnendieze en vanuit verscheidene tafeltjes heb je er een mooie kijk op. De indeling is daarnaast ook erg sfeervol, wat een heerlijke combinatie geeft. De andere 5 restaurants waren ook zeker gast vriendelijk maar de beschreven drie sprongen er toch echt (voor mij) uit!

Wil jij dit ook een keer doen, maar in een andere stad?! Dat kan!! Kijk voor meer informatie op de website van de Wijn & Spijs Wandeling!

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

2 COMMENTS
 • Nicole
  9 jaar ago

  Ja zoiets wil ik nog steeds doen hier in het dorp en de omgeving. Hebben dan zo’n fietsroute ook langs paar van die leuke restaurants, lijkt me ook echt geweldig!!

  • Ceciel
   9 jaar ago
   AUTHOR

   Het is zeker aan te raden Nicole!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close