TOP
Windmolentje zelf maken
Windmolentje zelf maken – gastblog van Janet
Windmolentje zelf maken – gastblog van Janet
DIY Kids

Windmolentje zelf maken – gastblog van Janet

Ken je ze nog van vroeger, de windmolentjes. Je zag ze overal. Op de fiets, in tuintjes en gezellig in huis. Nu kun je ook een windmolentje zelf maken, met deze leuke DIY van Janet. Ze schreef er voor Badschuim een gastblog over. 

Met de zomerse temperaturen is het altijd wisselvallig in Nederland. De enige dag mooi, de andere dag moet je maar weer afwachten. We mogen nu genieten van veel zon. Eindelijk weer om heerlijk naar het strand te gaan of gewoon lekker buiten in je tuin te zitten met een bakje koffie in de zon. Wij hebben onze tuin op het zuiden, dus kunnen we redelijk snel buiten zitten…maar die wind hè!
Dat bracht me op het idee om een windmolentje te maken. Dit is ook erg leuk om met kinderen te maken.

Windmolentje zelf maken, wat heb je nodig.

* Windmolentje zelf maken papier
* schaar
* lijm
* stokje
* kurk of gum
* kraal
* sticker of washitape
* speld met kop

Windmolentje zelf maken, het stappenplan.

Stap 1: Vouw het vierkante papier 2x dubbel tot een kleiner vierkant.

Windmolentje zelf maken

Stap 2: Knip dan in de ‘open’ punt tot over de helft.

Windmolentje zelf maken

Stap 3: Hierna vouw je het voorzichtig open en plak je van elke hoek een gedeelte naar het midden.

Windmolentje zelf maken

Stap 4: Daarna kun je in het midden een leuke sticker, washitape of een stukje papier geknipt in jouw gewenste vorm plakken.

Stap 5: Steek de speld ( met gekleurde kop) door het midden en zet er aan de achterkant een kraal aan. Het stokje steek je in de kurk of gum en daar steek je ook de speld in. Zo kan je molentje ook echt draaien.Windmolentje zelf maken
Stap 5 (alternatief, makkelijke manier ;) ): Als je dat te ingewikkeld vindt, kun je het stokje met washitape bevestigen aan de achterkant van het molentje.
Dan draait het natuurlijk niet in de wind. Maar binnen in een vaas staat het ook erg leuk!Windmolentje zelf maken
En dit is dan het resultaat van het windmolentje zelf maken:

 

Wind was er vandaag genoeg, erg leuk om te zien dat het molentje het doet! Succes en laten we hopen op veel zon en vooruit ….. een klein beetje wind!

Janet Deville gastblogger voor I Creatief lifestyle blog BadschuimDeze DIY is gemaakt en geschreven door Janet Devilee. Janet is getrouwd, moeder van 4 jongens en is een echte creatieveling. Ze heeft een blog Live Laugh Love. Hierop deelt ze veelal eenvoudige DIY projecten die vaak geschikt zijn om met kinderen te maken. Janet werkt in het onderwijs en gebruikt wel eens een blog om stap voor stap uit te leggen hoe de leerlingen het kunnen maken.
Made by Janet Devilee I Creatief Lifestyle blog Badschuim
Sinds een jaar is Janet ook een veel gezien Instagrammer. Hierop doet ze veel inspiratie op voor DIY, maar inspireert ook vele anderen. Ze heeft maar liefst 2000+ volgers. Zo is het maken van kaarten een uit de hand gelopen hobby geworden. Op Instagram is dat een enorme hit. Je kan haar op IG hier vinden.Wil je ook een keer gastblogger zijn?! Stuur dan een mailtje naar info@badschuim.eu met het onderwerp waar jij over zou willen schrijven!

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close