TOP
Woning gekocht waar kun je in de loop der jaren rekening mee houden
Wonen

Woning gekocht: waar kun je in de loop der jaren rekening mee houden?

Het kopen van een woning is natuurlijk een belangrijk en spannend moment in je leven! Of het nu gaat om een starterswoning of een tweede huis: je doet het niet zomaar even. Het belangrijkste moment vindt plaats rondom de koop. Vergeet echter niet dat er ook in de loop van de jaren die volgen nog genoeg zaken zijn om aan te denken. We zetten ze voor je op een rijtje!

Hypotheek oversluiten

Als je hypotheek eenmaal rond is, kijk je er verder misschien niet zozeer meer naar om. Het is uiteraard aan jou om dat te bepalen. Denk er echter wel aan dat het een financieel voordeel kan hebben om je ogen open te houden. Zo kun je je hypotheek oversluiten, als de hypotheekrente lager is dan de rente die je nu voor je hypotheek betaalt. Het is in ieder geval de moeite waard om na verloop van tijd te controleren of dit gunstig voor je uitpakt! Het kost je misschien even wat tijd om het te regelen, maar het financiële voordeel is uiteraard mooi meegenomen. Er zijn in elke plaats wel mogelijkheden om je hypotheek over te sluiten, zoals een hypotheek oversluiten in Warmond.

Wel of niet doorstromen

Iedereen koopt een woning met een eigen intentie. De een is van plan om zo lang mogelijk in het huis te blijven wonen, de ander ziet het als een tijdelijke woonplek om vervolgens verder te verhuizen. Ga in de loop der jaren bij jezelf na hoe dit voor jou zit. Voel je je nog helemaal op je plek in je koopwoning? Of zie je toch liever een andere woonsituatie voor je? Door deze vraag tijdig te stellen, kun je je alvast oriënteren op de huizenmarkt, mocht je willen doorstromen. Ook kun je zo ruim de tijd nemen om de verkoop van je huidige woning goed aan te pakken, zonder dat er haast bij komt kijken.

Woning opknappen en bijhouden

Woning opknappen en bijhouden

Uiteraard is het bij een koopwoning aan jou om je woning bij te houden en op te knappen. Met name als je hiervoor een huis hebt gehuurd en de klusjes aan de huurbaas over kon laten, is dat even schakelen. Maak het liefst een planning waarin je grofweg bijhoudt wat er in welk jaar aan je woning moet gebeuren. Zo kom je in ieder geval niet voor de onaangename verrassing te staan dat iets ineens volledig is beschadigd. Het verven van de buitenkant van de woning en het onderhoud aan het dak zijn bijvoorbeeld relevante zaken. En misschien wil je aan de binnenkant van je woning wel het een en ander opknappen, zoals de keuken en de badkamer. Dit hoef je niet allemaal tegelijkertijd aan te pakken: je kunt dit tevens stapsgewijs doen. Richt je woning zo stukje bij beetje in naar jouw wensen.

«

»

Close