TOP
DIY Handlettering Papierliefde

Workshop handlettering bij Immer Urlaub.

Al tijden bewonder ik diegene die mooie teksten en quotes met handlettering versieren. Op posters en kaarten kom je ze overal tegen en Instagram stroomt er van over. Wie kan het tegenwoordig niet weerstaan? Ik niet en ik wilde het graag leren. Mijn lieve zus gaf me als verjaardagskado een workshop kado bij Immer Urlaub in Utrecht.

Met een schort onder de arm en mijn oude kloffie aan kwamen we aan. Wat een leuke locatie en wat een leuk pand! Van te voren waren we nog even wezen luchen bij restaurant Le:en. Dat was smullen, een aanrader dus!  De pret was dus al vroeg begonnen bij Le;en en ging verder bij de start van de workshop: ontvangst met koffie, thee, koekjes en tijdens de break ook nog gebak! Een echt feestje dus. De workshop werd gegeven door Marloes de Vries, illustrator voor onder ander Flow magazine! Een gezellige en talentvolle dame die met veel enthousiasme de workshop van start ging.

We begonnen met een aantal schrijf oefeningen. Dat viel wel even tegen. Vooral ook omdat je niet meer gewend bent om zoveel en zolang achter elkaar te schrijven. Krampjes waren er dus al snel, maar dat mocht de pret niet drukken!

Workshop handlettering

 

De tijd vloog voorbij en na veel ge-oefen, fijne en goede aanwijzingen van Marloes, waren we al snel aan de eindopdracht van de workshop: je eigen quote in handlettering op papier zetten. Ik koos voor een quote die dicht bij me lag, wat ook werd geadviseerd zodat je er al je gevoel in kon schrijven. Dit werd het resultaat:

IMG_6993.JPG

IMG_6992.JPG

 

Ik vind hem erg leuk gevonden en ga vooral door met oefenen. Heb ik jou nu ook enthousiast gemaakt?!

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

9 COMMENTS
 • Kim
  9 jaar ago

  Oh wat leuk zeg, een workshop! Zoiets gaat op mijn wensenlijstje.. Het lijkt me zo fijn om met een groepje aan de slag te gaan en echt onder instructie van iemand, toch die stok achter de deur. Ik ga er in mijn eentje wel eens voor zitten, maar dan staart dat lege papier me zo hevig aan ;) Zoiets is dan een leuk startpunt!

  En leuk je quote zo, ook met die bloemetjes eromheen!

  Groetjes,
  Kim (van de Postfabriek)

  • Ceciel - badschuim
   9 jaar ago

   Dankje Kim!!
   En zeker doen die workshop! Maar pas op want je kunt daarna niet meer stoppen ;).

 • Annelies
  10 jaar ago

  Dit lijkt me echt zo leuk om te doen! Ik kijk ook altijd mijn ogen uit op Pinterest bij dit soort quotes. Prachtig!

 • Marloes
  10 jaar ago

  Wat een leuke blog post, Ceciel! Mooi werk en dankjewel!

  • Ceciel - badschuim
   10 jaar ago

   Dankje Marloes! Jouw workshop was ook super leuk dus dan schrijf ik er graag over!

 • Liza
  10 jaar ago

  Wat ziet dat er gaaf uit!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close