TOP
DIY

Zelf een kleurplaat maken

Zin om te knutselen met weinig materiaal? Maak dan zelf een kleurplaat! Daarvoor heb je weinig nodig. Alleen een beetje creativiteit, een zwarte stift, materiaal zoals potloden, stiften of verf en een stapel papier. In dit artikel vind je inspiratie voor het maken van twee verschillende kleurplaten die je gemakkelijk zelf kunt maken met weinig materiaal.

Kleurplaat met je hand

Leg je hand op een vel papier en trek je hand helemaal over met een potlood. Haal je hand weg en kijk even of je de hand mooi vindt om zo over te trekken. Misschien kun je zelfs wel twee handen kwijt over het vel! Je kunt ook je handen over elkaar plaatsen. Nu is dit een beetje een saaie kleurplaat, dus nu ga je het geheel opleuken. Dit kun je op twee manieren doen. De ene manier is om met het potlood lijnen over het vel te trekken. Van links naar rechts, boven anar beneden, alle kanten op! Zo ontstaan er allemaal vakjes op het vel. Ook kun je je hand steeds op andere plekken van het vel neerleggen. Hierdoor ontstaan er ook diverse vakken wanneer je je vingers spreid. Vervolgens kun je alle potloodlijnen overtrekken met een dikke zwarte stift. Zodra de zwarte stift is gedroogd, kun je alle vakjes invullen met stift, potlood of verf.

Kleurplaat van een foto

Ook leuk: maak een kleurplaat van een foto. Print een foto uit op A4-formaat. Pak nu een ander vel papier en leg dit over de foto heen. Plak met schilderstape de foto vast aan het witte vel aan de voorzijde. Zo kan je foto niet meer verschuiven. Pak vervolgens een potlood en trek de foto over. Schijn af en toe met een zaklamp (bijvoorbeeld die van je telefoon) aan de achterkant van het vel. Zo kun je goed zien waar je aan het tekenen bent. Zo zie je of je op de goede weg bent. Trek de lijnen weer over met een stift. Als je tevreden bent, kun je weer alle vakken gaan inkleuren met een potlood, stiften, verf of ander materiaal.

Heb jij wel eens een kleurplaat gemaakt? Als ouder kun jij ook een mooie tekening maken en deze door je kind laten overtrekken en weer laten inkleuren. Als materiaal kun je gebruik maken van potloden, stiften, waterverf, plakkaatverf, maar ook bijvoorbeeld lijm met glitter. Dit is ook een leuk extra effect voor op je kleurplaten!

Heb jij wel eens een een kleurplaat gemaakt?

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close