TOP
klussen aan auto
DIY Praktisch

Zelf klussen aan je auto: 4 dingen je zelf kunt doen

Er hangen vaak veel hoge kosten aan het onderhoud van een auto en het is in sommige gevallen onmogelijk om je auto lang te moeten missen. Door regelmatig zelf wat klussen op te pakken kun je best een flink bedrag op de eindrekening besparen. Maar welke klussen kun je nu gemakkelijk zelf doen en hoe pak je dit aan?

1. Onderhoud

De belangrijkste klus is het onderhouden van de motor van je auto. Hoe beter je jouw auto onderhoud hoe minder kosten je uiteindelijk kwijt zult zijn aan te vervangen onderdelen. Begin bijvoorbeeld met het tweewekelijks controleren van zaken zoals water, olie en ruitenwisservloeistof. Zo voorkom je eventuele problemen en zorg je ervoor dat alle onderdelen in de auto gemakkelijk kunnen functioneren. Filters, aandrijfriemen en lagers slijten vaak snel en zijn gemakkelijk zelf te vervangen. Doe vooraf wel wat onderzoek voordat je in het motorblok duikt. Online vind je gegarandeerd meer info en handige tips en tricks voor de klus die jou te wachten staat.

2. Bandenonderhoud

Ook de banden zijn gemakkelijk zelf te onderhouden. Controleer bijvoorbeeld regelmatig de bandenspanning om klapbanden te voorkomen en de banden langer mee te laten gaan. Houdt ook de profieldiepte goed in de gaten en vervang de banden op tijd om mogelijke ongelukken en klapbanden te voorkomen.

3. Verlichting

Vrijwel iedere auto biedt de mogelijkheid om zelf je lampen te vervangen. Doe eventueel vooraf wat online onderzoek om precies te weten hoe je deze klus bij jouw model auto klaart. Je auto lampen hebben vaak een klep waardoor je gemakkelijk bij de lamp kan komen. Bij sommige auto’s zijn de lampen geheel demontabel zodat je overal gemakkelijk bij kan. Kom je er niet uit? Het instructieboekje in je auto kan zomaar eens antwoorden geven!

verlichting

4. Schoonhouden

Het goed onderhouden van je auto is belangrijker dan je denkt. Door zowel de binnen als buitenkant van je auto goed schoon te houden zorg je ervoor dat je trouwe bolide langer meegaat. Nu is het goed om je auto eens in de zoveel tijd door de wasstraat te rijden, maar dit is geen echt onderhoud. Wil je de auto goed onderhouden, dan sta je ook stil bij zaken die wat minder in het oog vallen. Het schoon houden van de wiel kassen bijvoorbeeld, het verwijderen van vuil op en rondom de pedalen en het verwijderen van (los) vuil in en rondom het motorblok.
Door je auto maandelijks zelf van een onderhoudsbeurt te voorzien voorkom je onverwacht hoge kosten in de toekomst.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close