TOP
zelf klussen
DIY Tuin Vaderdag Wonen

Zelf klussen? Zorg voor de juiste materialen

Af en toe is het heerlijk om zelf wat in en rondom huis aan het klussen te gaan. Aan de andere kant is het natuurlijk ook ongelooflijk vervelend wanneer je halverwege de klus bemerkt dat je niet de juiste materialen tot je beschikking hebt. Bij elke klus hoort zo zijn eigen gereedschap en zijn eigen materialen. Om het je wat gemakkelijker te maken hebben we de meest gebruikte klus materialen vast voor je op een rijtje gezet.

1. Werkkleding

Niets zo belangrijk als het dragen van de juiste (beschermende) werkkleding. Zeker in het geval van een verbouwing of renovatie zijn stevige werkschoenen van Engelbert Strauss Ook kledingstukken als handschoenen, een schort, veiligheidsbril, oordoppen of zelfs een helm kunnen in grote verbouwingen goed van pas komen.

2. Schaven, raspen en vijlen

Ze werken allemaal volgens een gelijkaardig principe maar zijn toch allemaal verschillend. Het is dus ook belangrijk at je het juiste instrument voor de juiste klus gebruikt. Een schaaf is bijvoorbeeld ideaal voor het schaven van houtwerk, terwijl een rasp weer handiger is voor fijnere materialen.

3. Handgereedschap

Waar zijn we nog zonder hamer? Even een spijkertje in de muur om dat nieuwe schilderij op te hangen of een leuke DIY klus Maar niet alleen de hamer, ook materialen als een schroevendraaier, knijp- en kniptangen en natuurlijk schroeven, spijkers en bouten zijn van groot belang bij welke klus dan ook. Pas je handgereedschap aan, aan de klus die je te wachten staat. Zo is een klophamer bijvoorbeeld gemakkelijk bij een grote verbouwing, en een gewone hamer handig bij het klussen.

4. Elektrisch gereedschap

Ook elektrisch gereedschap is in veel gevallen een welkome aanvulling. Een elektrische boor komt bij bijna iedere klus wel van pas. Maar ook elektrische gereedschap als een zaag of vijl kan bij een specifieke klus ongelooflijk gemakkelijk zijn. Het scheelt je nogal wat handwerk en zorgt ervoor dat je energie en tijd over hebt voor andere zaken.

5. Snijden, knippen en plakken

Ook onderdeel van iedere gereedschapskist is gereedschap en materiaal waar je mee kunt snijden, knippen en plakken. Een Stanley mes, een tube seconde lijm en tape zijn basismaterialen. Maar ook gereedschappen als een liniaal en een waterpas zijn handig. Zeker als je de klus goed af wilt werken. Stem ook hier de materialen af op de klus die je te wachten staat. Ga je met hout aan het werk, dan is het bijvoorbeeld verstandig een specifieke houtlijm aan je assortiment toe te voegen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close