TOP
Koken

Zelf limonade maken doe je zo!

Zelf limonade maken

In de zomer is het belangrijk om genoeg te blijven drinken. Alhoewel water het meest gezond en dorstlessend is om te drinken, snappen we dat water af en toe best kan gaan vervelen voor jou en je kinderen. Daarom delen wij graag een aantal receptjes met je waarmee zelf limonade maken in een handomdraai zal lukken. Je kinderen zullen je dankbaar zijn voor deze verfrissende dorstlesser!

Water met citroensmaak maken

Voor deze limonade neem je een kan water water, citroensap uit vijf citroenen, een citroen in schijfjes en suiker naar smaak. Giet dit bij elkaar in de kan, roer het even goed door en zet het in de koelkast. Serveer het geheel met ijs en klaar is kees! Geen fan van suiker? Voeg iets minder citroensap toe en laat de suiker weg! De suiker kan je eventueel ook vervangen voor honing.

Bruisende perziklimonade maken

Toe aan een tropische verrassing? Maak zelf frisse perziklimonade! Neem een glas (of kan) met koolzuurhoudend water, drie perziken en drie takjes munt. Snijd de perzik en munt klein en voeg het samen met het koolzuurhoudend water. IJs erbij en je eigen limonade is klaar!

Limonade met komkommer en citroen maken

Misschien ken je deze frisse combinatie al. Het is namelijk niet meer moeite dan citroen, komkommer en water mengen! De frisse vrucht en groente in dit drankje zorgen voor een zomerse combinatie. Kies voor kraanwater of koolzuurhoudend water, maar net wat jij lekker vindt. Je kunt deze limonade ook aanmaken met een beetje Spa Cactus of Spa Citroen!

Zelf limonade maken met lavendelsmaak

Wanneer je eens iets heel anders wil proberen, dan is lavendellimonade iets voor jou. Neem een handje verse lavendelbloemen, een half kopje suiker, een half kopje citroensap en 2 kopjes kokend water. Roer alle ingrediënten door elkaar tot de suiker is opgelost en laat het mengsel een uurtje staan. Meng vervolgens de inhoud met water (tweederde van de hoeveelheid die je al had) en serveer het knalpaarse sapje met ijsklontjes. Hoe smaakt dat? (let er wel even op dat je echt eetbare lavendel eet, hier kun je daar meer over lezen).

Water met watermeloensmaak maken

Snijd een watermeloen in stukken en mix dit met water in een blender. Even in de koelkast zetten en natuurlijk weer serveren met ijs. Een watermeloenpartje op de rand van je glas en een rietje erbij: jij bent helemaal klaar voor een zoete verfrissing!

Water met sinaasappel maken

Sinaasappel is altijd goed, zo makkelijk als je citroen kunt verwerken in een sapje, zo makkelijk is dat ook om te doen met sinaasappel! Gebruik het sap van een sinaasappel en wat losse schijfjes en combineer dit met koolzuurhoudend water. Op deze manier veranderd jouw dorstlesser in een tropische verrassing!

Aardbei en basilicumsapje voor de fijnproever

Opzoek naar een aparte maar heerlijke smakencombinatie? Combineer dan aardbei en basilicum! Neem een kan water, 100 gram aardbeien en een handvol blaadjes basilicum. Mix dit in de kan goed door elkaar en laat de smaken een uurtje intrekken. Serveren natuurlijk weer met ijs, een heerlijke verfrissing! Natuurlijk kun je meer aardbeien toevoegen of minder basilicum gebruiken, maak het drankje voornamelijk op gevoel!

Jouw zoete drankje in de zomer beschermen tegen vliegjes of andere beestjes die daar gek op zijn? Vind hier de mannier om met zomerse strijkkralen je drankje vrij te houden van diertjes! Zo als je hebt kunnen lezen is zelf limonade maken een feestje om te doen en zorgt voor vrolijke verfrissers! Wat is jouw favoriet?

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close