TOP
Kids

Zelf slijm maken

Slijm! De één vindt het smerig, maar kinderen beleven er enorm veel plezier aan. Slijm maak je door een aantal huishoudelijke producten met elkaar te mixen. Door de mix van de producten ontstaat er een substantie waarmee je kunt kneden en spelen. Om slijm te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig: 

Wat heb je nodig?

Essentieel:

  • Lijm
  • Scheerschuim
  • Lenzenvloeistof met Borax
  • Grote bak
  • Je handen!

Eventueel:

  • Kleurstof
  • Glitter

Wat ga je doen?

Om de slijm te maken, onderneem je de volgende stappen: je begint met het leegknijpen van de lijmpotjes in een bak. Hoe meer lijm je gebruikt, hoe meer slijm je zult krijgen. Gebruik hier kinderlijm voor, geen houtlijm, één secondelijm of andere varianten. Deze soorten lijm kun je kopen bij Action.

Stap twee is het toevoegen van scheerschuim. Stroop je mouwen op en spuit de bussen scheerschuim leeg in de bak met lijm. De effect van de lijm is dat het geheel heel schuimig wordt, heel erg leuk! Kneed het geheel goed door elkaar met je handen. Vergeet niet af en toe je handen langs de randen te halen en langs de bodem. Je kunt in plaats van je handen ook een pollepel gebruiken of een plastic spatel. Met een pannenlikker kun je goed langs de bodem van de bak schrapen.

Tenslotte voeg je de lenzenvloeistof toe. Neem een flinke scheut! Het is belangrijk dat er op de ingrediëntenlijst staat dat er Borax in de lenzenvloeistof zit. Begin met een beetje lenzenvloeistof en begin weer te roeren. Je zult merken dat het geheel steeds dikker wordt. Merk je dit niet? Voeg dan steeds wat meer bij! Als je goed doorkneedt merk je dat de substantie steeds meer op slijm gaat lijken. Is dit niet het geval? Dan kun je nog wat lijm en/of scheerschuim toevoegen.

Optioneel zou je het geheel op kunnen leuken met glitter of kleurstof. Giet dit door de bak met slijm heen en kneed het geheel goed door. Gebruik glitter om mee te knutselen, pailletten, kraaltjes of andere versiering. Qua kleurstof zou je kunnen kiezen voor voedingskleurstof. Ook in dit geval geldt: gebruik iets minder en kneed goed door en voeg naar wens extra kleur toe. Let wel goed op je kleren wanneer je er voor kiest om kleurstof toe te voegen.

Vervolgens kun je met het slijm lekker kneden. Word je slijm wat harder? Voeg dan weer wat nieuw scheerschuim toe! Gebruik onder het kneden wel iets van een placemat. Zo voorkom je vlekken op de tafel.

Heb jij al eens slijm gemaakt?

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close