TOP
Mama

Zin en onzin over een bevalling opwekken

Als je al kinderen hebt, weet je vast wel dat je aan het eind van die veertig weken, je wel uitkijkt naar de ontmoeting met je baby. Je bent wel klaar met zwanger zijn, dus laat die bevalling maar komen. Helaas kun je niet zomaar even op een knopje drukken en voila! Was het maar zo makkelijk, hè? Wel zijn er tientallen middeltjes, waarvan mensen heilig overtuigd zijn dat ze werken om een bevalling opwekken. Dat soort dingen worden dan ook genoeg door moeders op Google gezocht! Maar werken ze ook echt? Zijn het harde feiten of toch fabeltjes? Lees maar mee!

Pittig eten

Het lijkt me nu niet de fijnste manier om je bevalling op te wekken, maar er wordt gezegd dat ook pittig eten wonderen kan doen. Ik zou er persoonlijk niet aan beginnen, want het kan ook flink maagzuur geven, waar je echt niet op zit te wachten. Maar door pittig te eten, komen je darmen in beweging en is het mogelijk dat je baarmoeder deze bewegingen overneemt en dus gaat samentrekken: weeën! Maar of de kans groot is…dat is nog maar de vraag. 

Bewegen

Sowieso is het gezond als je goed beweegt, ook tijdens de zwangerschap. Maar als je echt hoogzwanger bent en dag na dag wacht op je bevalling, kan wat extra beweging er schijnbaar voor zorgen dat je bevalling start. Houd natuurlijk wel in gedachten dat je het niet te bont maakt. Springen en twintig trappen op en af rennen is nu niet echt een goed idee.

Ananas eten

Eerlijk is eerlijk; ik heb dit middeltje ook geprobeerd! Maar is het een serieus middel wat je bevalling kan starten? Ja! Ongelooflijk maar waar. In ananas, vooral in het hart van de ananas, zit een stofje wat inderdaad je bevalling kan opwekken. Maar laat dat nu net het deel van de ananas zijn dat we niet eten! En daarbij moet je ook in gedachten houden dat je aardig wat ananassen zou moeten verslinden, voordat het echt invloed heeft.

Tonic of bitter lemon

Hier geldt eigenlijk hetzelfde verhaal als bij ananas. Er zitten stofjes in deze drankjes, die een bevalling kunnen opwekken. Maar zoals ook al gezegd bij ananas: je moet flink wat liters naar binnen gieten, om echt resultaat te krijgen. Zoveel, dat het echt niet haalbaar is om zo je bevalling op te wekken. Als je dacht dat je met een glaasje bitter lemon in de zon kon gaan zitten en zo lekker ontspannen kon beginnen aan je bevalling, terwijl je een fantastisch kraamfeest organiseert… Helaas.

Wonderolie

Door een redelijke hoeveelheid wonderolie in te nemen, stimuleer je je darmen en stoelgang. Dus net als bij het pittig eten, kan hier ook je baarmoeder de beweging van je darmen overnemen en zo de bevalling starten. Maar men is niet zeker over hoe veilig het is om het op deze manier te proberen. Het kan er namelijk ook voor zorgen dat je baby in het vruchtwater poept, wat gevaarlijk kan zijn voor je kleintje. Dit is dus echt een no go. 

Voetreflexmassage

Door middel van voetreflexmassage kan er in je lichaam heel wat gebeuren. Het kan effect hebben op je organen en, als die wat hulp nodig hebben, ze stimuleren om aan het werk te gaan. En aangezien je baarmoeder ook een orgaan is, is deze via voetreflexmassage te bereiken. Het lijkt me echter niet dat iedereen dat maar zo even voor je kan doen: ook al zoek je op Youtube op hoe het moet, dan nog heb je grote kans dat je het verkeerde plekje op de voet masseert of op de verkeerde manier masseert. 

Kende jij deze middeltjes al? Heb je ze ooit geprobeerd?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close