TOP
Zit je niet lekker in je vel? Met deze tips kom je er bovenop!
Thuis / Lifestyle

Zit je niet lekker in je vel? Met deze tips kom je er bovenop!

We hebben er allemaal wel eens last van: niet goed in onze vel zitten. En dat is vervelend! Er is gelukkig genoeg wat je kunt doen, om je weer beter over jezelf te voelen. Met deze tips ben je snel weer de oude!

Draag goede kleding

Niet lekker in je vel zitten, heeft vaak te maken met een stukje uiterlijk. Hoe je je weer beter voelt? Draag goede kleding! Trakteer jezelf op nieuwe kleding, zeker als het al een tijd geleden is dat je iets nieuws hebt gekocht. Welk onderdeel van je look je vervangt, is natuurlijk aan jou om te bepalen. Nieuwe sneakers heren maken je outfit compleet. Ga voor klassieke witte sneakers: daarmee kun je niet de mist ingaan. Maar ook zwarte sneakers verschijnen steeds vaker in het straatbeeld. Net een tikkie stoerder. Geen zin in nieuwe schoenen? Denk dan aan een zomerjas heren, om maar een ander voorbeeld te noemen. Kies de jas waarin jij je goed voelt: of dat nu een stoer denim jack is of juist een minimalistische trenchcoat.

Meer tijd voor jezelf

Ga eens na: pak je wel genoeg tijd voor jezelf? Als je altijd maar aan het rennen en vliegen bent voor bijvoorbeeld je werkgever of je gezin, breekt dit je na verloop van tijd op. Dat stukje ‘me time’ is juist zo belangrijk. En vul die tijd met waar jij zin in hebt. Ga sporten, wandel door het bos, duik de stad in of lig voor pampus op de bank – genoeg opties. Sla die tijd voor jezelf in ieder geval niet steeds over.

Tijd met je dierbaren

Verder is het belangrijk om genoeg tijd met je dierbaren door te brengen. Familie, vrienden, partner – het zijn de belangrijkste mensen in je leven! We hebben vaak de neiging om ons helemaal op het werk te storten. Ambitie is natuurlijk goed, maar het kan ook te ver gaan. Zet het doorbrengen van tijd met je dierbaren steevast op nummer één.

Pak je rust

Pak je rust

Goed slapen en voldoende rusten maakt ook dat je beter in je vel zit. Slaap is immers essentieel voor de mens. We hebben het nodig om ons overdag te kunnen concentreren. Maar ook om blij te zijn en zelfverzekerd te zijn. Die avond bankhangen is dus zo gek nog niet. Voel je hier zeker niet schuldig over. En duik af en toe eens extra vroeg je bed in, of blijf ’s ochtends langer liggen als je die optie hebt.

Meer bewegen

Hoewel het aan de ene kant dus goed is om je rust te pakken, is beweging net zo goed van belang! Van milde beweging tot intensief sporten, het heeft allemaal zin. Als je het bewegen combineert met de buitenlucht, zit je zeker goed: pak direct die vitamine D!

Gezond eten

De laatste tip: eet gezond en gevarieerd. Je hebt misschien de neiging om naar snacks en ongezonde maaltijden te grijpen als je je rot voelt, maar kies juist liever voor die gezonde optie. Dát helpt je om je snel beter te voelen!

«

»

Close