TOP
Hebbedingetjes Hobby Interieur Praktisch Wonen

Zó gebruik je led strips in je interieur

De led strip is al jaren een populaire manier van verlichten. De strips zijn een goede vervanger voor de ouderwetse sierverlichting en wandverlichting. Bovendien zijn ze gemakkelijk weg te werken en kun je er veel mee doen. Maar hoe gebruik je ze eigenlijk? Zó gebruik je led strips op een mooie manier in je interieur!

Waar en wanneer gebruik je led strips?

Led strips gebruik je niet zomaar voor elk doel. Vaak dient de strip als bijverlichting naast de hoofdverlichting. Je kunt een led strip bijvoorbeeld langs de trap gebruiken voor extra verlichting. Je kunt er ook sfeerverlichting van maken, omdat led strips heel veel verschillende kleuren licht kunnen geven. Een rgb led strip kopen levert je bijvoorbeeld tientallen kleurschakeringen op in felle tinten en helderwit. Heb je liever ook warme tinten en warmwit licht, dan kies je voor een rgbw led strip. Je kunt led strips vrijwel overal toepassen. In de keuken wordt het bijvoorbeeld vaak gebruikt als verlichting onder de keukenkastjes, terwijl een led strip in de woonkamer voor extra sfeer kan zorgen.

Led strips gebruiken in de praktijk

Een led strip werkt met laagstroom. Je kunt dus niet zomaar een stekker eraan monteren en hem in het stopcontact stoppen. Leds hebben bijzonder weinig energie nodig en dat geldt ook voor een led strip. Je kunt een losse adapter bij de led strip kopen. De adapter wordt met twee draadjes aan de strip verbonden. Hij zet de 230V uit het stopcontact om in een veel lager voltage, zodat de lampjes er goed op kunnen branden.De led strip kun je eenvoudig op maat knippen, want op de strip staat aangegeven waar je de strip kunt delen. Verschillende stukken led strip kun je aan elkaar koppelen met koppelstukjes of door middel van draadjes. Zo kun je, als je een beetje handig en creatief bent, led strip op vrijwel elke plaats in huis toepassen.

Licht met afstandbediening

Een groot voordeel van led strips is dat ze kunnen reageren op een afstandbediening. Die wordt vaak meegeleverd als je een compleet led strip pakket koopt. De afstandbediening is handig omdat je daarmee de kleur van de led strip kunt bepalen. Zo kun je hem in elke gewenste kleur instellen of er bepaalde patronen mee maken. De meeste led strips hebben tientallen mogelijkheden om van kleur te wisselen. Dat is bijvoorbeeld ook erg leuk als je strips gebruikt als verlichting in de kinderkamer of speelkamer.

Led strips uit het zicht wegwerken

Led strips zijn dus erg praktisch. Maar ze zien er niet zo heel mooi uit. Daarom worden ze meestal subtiel weggewerkt. Dat kan bijvoorbeeld met een eenvoudig aluminium profiel die je er speciaal voor kunt kopen. Ook kun je kiezen voor het wegwerken achter een rand of onder een kastje. Zo zie je de strip in principe niet en kun je vooral genieten van het (indirecte) licht dat wordt uitgestraald.

Led strips zijn multifunctioneel. Ze worden daarom op heel veel plaatsen toegepast in het interieur. De strips kunnen eenvoudig worden vastgelijmd of gekit op hun plaats. Daardoor kun je de strips toepassen van de zolder tot de kelder. Erg praktisch, omdat ze bijzonder lang meegaan, prettig licht geven en veel kunnen toevoegen aan de sfeer in je woning.

 

Judith

Mijn naam is Judith, flexibele tekstschrijver en thuiswerker. Daarmee combineer ik mijn werk met het zorgen voor onze stoere dochter Esther, een kleine boef! Ik ben dol op het schrijven van allerlei soorten teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat houdt het werk uitdagend en creatief. Ik heb twee websites in beheer: www.mamasopinternet.nl en www.meer-weten-over-eten.nl. Daarmee kan ik werken aan mijn twee grootste passies, namelijk alles over mama-zijn en over lekker en gezond eten!

«

»

Close